Met een moodboard maak ik mijn (woon)wensen waar!

Mijn moodboard 2018 is bijna weer aan vernieuwing toe. Het eind van het jaar vind ik een mooie gelegenheid om te kijken wat er is uitgekomen van de (woon)wensen die ik voor 2018 had. Een moodboard is voor mij namelijk niet alleen een verzameling mooie plaatjes maar ook een visualisatie van bepaalde woonwensen die op mijn verlanglijstje staan. Soms bewust, soms ook onbewust maar daarover later meer.

moodboard-2018

moodboard-boven-werktafel
Mijn moodboard hangt boven mijn werktafel dus elke keer als ik opkijk van mijn laptop zie ik wat ik in het begin van het jaar aan ideeën, wensen en zomaar mooie plaatjes bij elkaar heb verzameld.
Moodboard vol woonwensen

Ik hou er erg van om bepaalde wensen te visualiseren: dat is de eerste stap naar het verwezenlijken van die wensen. Voor sommige mensen is dit teveel ‘hokus pokus’ maar voor mij werkt dit! Op mijn moodboard van 2017 had ik een foto van een zwarte aluminium achterpui die al een poosje bovenaan mijn verlanglijstje stond. Maar de kosten daarvan waren lange tijd een issue. Door je wensen tastbaar te maken (in dit geval een foto op mijn moodboard te plaatsen) kan een droom toch werkelijkheid worden. Als zelfstandig ondernemer heb ik altijd wisselende inkomsten maar 2017 werd financieel een topjaar voor mij waardoor ik zonder problemen de kosten kon ophoesten van deze verbouwing. In 2018 had ik deze foto nogmaals op mijn moodboard geplakt want de verbouwing moest nog gerealiseerd worden. Maar ook dat is allemaal gelukt, en hoe!(Eindelijk: de onthulling van de nieuwe achtergevel).

moodboard-aluminium pui

Over een onbewuste wens gesproken: het plaatje van de groene badkamer had ik voor de kleur gekozen, ik had in eerste instantie niet eens echt door dat het een badkamer betrof. Maar door dag na dag dat (onbewust) voor mijn neus te hebben, wist ik meteen toen ik de badkamer een kleur wilde geven, dat die groen moest worden (Onthulling van de groene badkamer!).

moodboard-groene badkamer

En toen ik een beetje omhoog zat met mijn verzameling paté potten in de vorm van verschillende dieren en ik niet echt een goede plek kon vinden, bedacht ik ‘opeens’ dat er in de keuken nog net plaats was voor een paar plankjes: voila, probleem ook opgelost!

collage-keukenplank

Vooruit, nog een voorbeeld: al jaren droom ik van een uitbundig bloeiende, blauwe regen in de tuin. Maar om de één of andere reden lukte dat maar niet. De plant sloeg niet aan, stond op een verkeerde plek of ging dood.  In ieder geval heb ik zeker 3 à 4 keer een nieuwe plant gekocht. Maar de afbeelding op mijn moodboard hield de droom in stand. Ik kocht begin van het jaar weer een nieuw plantje, piepklein maar wel bloeiend. Lange tijd gebeurde er niet veel maar opeens begon die aan het eind van de zomer enorm te groeien. Ik moest hem zelfs een beetje intomen. Enfin het bloeiseizoen was toen voorbij maar ik weet zeker dat ik volgend jaar zo’n uitbundige bloeiende blauwe regen in de tuin heb!

moodboard-blauwe regen

Moodboard als reminder

Maar het zijn niet alleen woonwensen op mijn moodboard. Wel heel veel, dat geef ik toe omdat alles wat met wonen te maken heeft nu eenmaal mijn passie is. In de tijd dat ik begon met bloggen (mei 2017) ben ik ook begonnen met hardlopen wat natuurlijk iets totaal anders is. Ik wandel al elke dag minstens een uur in het bos met Nera, ik ga ook een paar keer per week naar de sportschool maar hardlopen was iets wat ik nog nooit gedaan had. Ik had er zelfs een bloedhekel aan en langer dan 1 minuut hield ik het ook niet vol. Maar ik houd ervan mijzelf uitdagingen te geven dus heel voorzichtig ben ik begonnen met in de sportschool op een loopband te gaan rennen. Om een lang verhaal kort te maken, ik wilde mijzelf klaar stomen voor de Dam tot Damloop, een 16 km. lange run van Amsterdam naar Zaandam die elk jaar in september plaats vindt. Het plaatje  van renners in de IJtunnel (de enige keer per jaar dat voetgangers in de tunnel mogen) moest mij inspireren om door te zetten.

collage-dam-tot-dam
Hoewel dit niet de meest flatteuze foto van mijzelf is, ben ik er supertrots op. 23 september was de natste en koudste 23 september ooit en ik vind dat ik na 16 km.rennen in stromende regen bij 10 graden er nog redelijk ontspannen uitzie. Ik heb niet alleen zonder problemen de finish gehaald maar ook nog in een heel goede tijd!
Moodboard voor 2019

Nu wordt het weer tijd voor een nieuw moodboard. Ik heb er zin in om 2019 te beginnen met allerlei nieuwe plannen zowel op woongebied als op andere gebieden. Er borrelt alweer van alles en nog wat. Ik ga er lekker mee aan de slag en jullie zullen ongetwijfeld volgend jaar weer verschillende inspirerende projecten en projectjes voorbij zien komen (blijf mij volgen dus! 😀).

moodboard maken
Hoe zit het met jou? Heb jij nieuwe (woon)plannen? Maak jij die tastbaar door plaatjes te verzamelen of blijft het alleen in je hoofd zitten? Ik ben zo benieuwd! Laat je een berichtje achter?

2 reacties op “Met een moodboard maak ik mijn (woon)wensen waar!”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d