Mijn favoriete styling tips voor de keuken

Mijn favoriete styling tips voor de keuken

Natuurlijk is je keuken in de eerste plaats een functionele plek vol nuttige voorwerpen maar voor mij is de keuken, net als de rest van mijn huis, ook een plek waar ik het niet kan laten om styling hoekjes te maken.  Dit zijn  mijn favoriete styling tips voor de keuken!

Open planken

Ik ben dol op open planken in de keuken. Helaas heb ik die zelf niet behalve dan twee kleine planken die ik nog niet zo lang geleden een plekje heb kunnen geven tussen mijn keukenkastjes en de afzuigkap. Ik heb mijn bovenkasten nodig omdat ik weinig kastruimte onder mijn aanrechtblad heb (misschien heb ik ook teveel spullen?).

styling tips voor de keuken
De twee  planken die ik in mijn keuken heb zijn te hoog om spulletjes op te zetten die ik geregeld nodig heb, dus bij mij is het louter een kwestie van decoratie.

Ik kijk altijd een beetje jaloers naar keukens die geen bovenkasten hebben maar open planken waar je je keukenspullen leuk gestyled op uit kunt stallen. Het vergt misschien iets meer schoonmaken maar aan de andere kant, als het spullen zijn die je veel gebruikt zullen ze minder snel stoffig of vet worden.

collage-keuken Freddy
Hoe heel gewone voorwerpen zoals glazen potten en keukengerei een super decoratief effect kunnen hebben (Binnenkijken bij Freddy)
styling tips voor de keuken
Kopjes, glazen en kruiden staan hier makkelijk voor het grijpen en het ziet er super stylish uit! (Binnenkijken bij Tablejoy)
Home of Huizedop
Mooie stoere keuken met ruw houten planken. De muur is geverfd met betonlook verf (Marrakech Walls in de kleur Evening Shadow) van Pure and Original.

Ook als je geen open planken hebt is het leuk om je alledaagse keukengerei in het zicht te laten en niet in een la te leggen. Je kunt je houten lepels bijvoorbeeld in een mooie pot op het aanrecht zetten, je flessen olie en azijn op een metalen dienblad plaatsen en van je houten snijplanken een mooi stilleven maken.

Mijn keuken
Ik bewaar mijn houten lepels in een oude, aardewerk kan.
Tablejoy
Mooie hoekje op de aanrecht van Anja van Tablejoy
styling tips voor de kuken
Sfeervol hoekje met verzameling houten snijplanken (Binnenkijken bij Inge).
Groen in de keuken

Een van mijn meest favoriete styling tips voor de keuken is het gebruik van planten en/of bloemen. Bij planten in de keuken kun je natuurlijk denken aan verse kruiden plantjes. Behalve dat het decoratief staat is het heerlijk om verse kruiden bij de hand te hebben.

styling tips voor de keuken

Maar je kunt ook een stapje verder gaan en ‘gewone’ planten een plekje geven in je keuken. Heb je niet genoeg ruimte daarvoor dan kun je natuurlijk kiezen voor hangplanten.

planten in de keuken
Zo sfeervol zijn planten in de keuken! (Binnnenkijken bij Mirjam).
Styling tips voor de keuken
Ik pluk geregeld wat bloemen uit de tuin of langs de kant van de weg en heb zo altijd wat kleur in de keuken.
Kunst in de keuken

Ik kom nog wel eens prikborden tegen in een keuken voor de boodschappenlijstjes maar eigenlijk zelden ‘kunst’ aan de muur. Nu hoeft dat geen kunst met een grote K te zijn maar  een poster, een schilderijtje, een verzameling foto’s of een mooie spiegel: waarom zou je die wel elders in huis ophangen maar niet in de keuken? Gewoon doen!

Styling tips voor de keuken
In mijn keuken hangt een oud schilderijtje met kippen (vond ik wel toepasselijk in mijn keuken) en een zogenaamde butler spiegel.
styling tips voor de keuken
Dit keukenhoekje met grote poster van champignons zag ik bij Loods 5.

Tot slot nog een inspirerend voorbeeld waar al mijn favoriete tips voor de keuken samenkomen: open planken, planten en posters ๐Ÿ˜€

Loods 5
Gezien bij Loods 5

Ik ben benieuwd of jij je keuken graag een beetje opleukt of dat jij je keuken het liefst zo functioneel mogelijk houdt. Je kunt hieronder een berichtje achterlaten!

2 reacties op “Mijn favoriete styling tips voor de keuken”

  1. Leuke blog heb je zeg! Kwam via het ‘schuurtje’ blog hier terecht ๐Ÿ™‚ Wel 1 tip, maak wat duidelijkere/scherpere foto’s met bijv. een camera. Echt zonde, deze zijn zo korrelig en blurry ๐Ÿ™

    • Dank je! wat betreft de foto’s: ‘het schuurtje’ schreef ik ruim 3 jaar gelden toen ik mijn foto’s nog heel erg verkleinde. dat doe ik al lang niet meer dus in mijn nieuwere blogs moeten de foto’s gewoon van goede kwaliteit zijn. x Anita

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: