Huis verkocht: tijd voor sweet memories

Mijn huis is verkocht (onder voorbehoud) en ergens begin december zal ik als alles goed gaat de sleutels overdragen aan de nieuwe eigenaars. Verschillende mensen vroegen mij hoe dat nu voelt: het huis verkocht hebben waar ik ruim 28 jaar met zoveel plezier woonde. Eerlijk gezegd dringt het nog niet tot me door. December lijkt nog ver weg (is het natuurlijk niet) en ik concentreer mij nu vooral op het vinden van een nieuw huis. Ongetwijfeld zal ik op het moment dat ik de deur voor het laatst achter mij dicht trek een traantje wegpinken maar voor het zover is ben ik heel langzaam begonnen met wat spullen opruimen. Nou, erg ver ben ik niet gekomen want toen ik de kast met oude tijdschriften opentrok, ben ik blijven ‘hangen’. Mijn huis heeft in de loop van de tijd geregeld in tijdschriften gestaan en ik kon het niet laten dat allemaal weer eens te bekijken.

Reis door de tijd

Grenen kast

Het viel me op dat een constante factor in heel veel van die reportages de grenenhouten kast is die ik aanschafte toen ik hier kwam wonen. Die kast veranderde mee met mijn interieur en dat is echt heel grappig om te zien. Tegelijk is het bekijken van al die plaatjes ook een soort ritueel om langzaam dit huis los te laten.

2000
Dit was een reportage in een Zuid Afrikaans tijdschrift (1999) dat gewijd was aan een reis door Nederland.

Toen ik de kast kocht waren grenenhouten meubels echt super trendy en jaren lang bleef de kast gewoon een grenen kast.  Mijn inrichting was verder super kleurrijk, ikzelf ook trouwens😀. Dit alles werd gefotografeerd voor een Zuid Afrikaans tijdschrift eind 1999.

Scan

Whitewash kast

Na verloop van tijd  veranderde mijn huis van heel kleurrijk naar maagdelijk wit en kreeg de kast een whitewash laagje.

2008ariadne at home 17.00.46
Ariadne at Home-2008
Binnenkijker Anita pag.1 kopie
Overzicht van mijn voornamelijk witte inrichting.
huis verkocht: memories
Nouveau 2011
Kleur komt terug

Al dat wit was me toch te wit en langzaam kwam er weer kleur in huis. Eén van de witte muren in de kamer kreeg een licht blauwe kleur. Die blauwe kleur heeft meerdere veranderingen overleeft en werd pas twee jaar geleden vervangen door een andere kleur maar daarover later meer. De kast kreeg een nieuw jasje van groene schoolbord verf zodat er naar hartenlust op getekend en geschreven kon worden (iets wat de kinderen met veel plezier deden).

groene schoolbord verf

IMG_2371

Ton sur ton

Na verloop van tijd had de muur een nieuwe, frisse laag (toch weer lichtblauwe) verf nodig. Ik koos voor Wood & Wall, een ultra matte krijtverf die, zoals de naam al zegt, zowel geschikt is voor muren als voor houten meubels. Dus tegelijk met de muur werd ook de kast geverfd in de kleur Blurry Blue.

IMG_3025

De laatste verandering

Twee jaar geleden werd de woonkamer even lekker aangepakt: er werd een lelijke muur glad gestuukt, het plafond werd gewit en eindelijk werd het blauw vervangen door een andere kleur (Grote opfrisbeurt van de woonkamer). Een gedeelte van de muur kreeg de kleur Stylish Pink en het gedeelte bij de eettafel werd Factory Green (wat meer grijs dan groen is). Met diezelfde Factory Green krijtverf waar ik de muur mee geverfd had, nam ik ook gelijk even de kast mee.

Huis verkocht
Op de muur Factory Green van Flexa.
Huis verkocht
Muur: Stylish Pink, kast: Factory Green
Sweet memories

Dit is dus de laatste keer in dit huis dat mijn kast een andere kleur kreeg maar ongetwijfeld zal in mijn nieuwe huis (deze kast gaat natuurlijk mee) de verfkwast weer te voorschijn komen. Eigenlijk is het verhaal van de kast één grote herinnering aan alle keren dat ik met veel passie en creativiteit mijn interieur weer eens helemaal omgooide!

Mijn favoriete manier van het vastleggen van herinneringen is trouwens het maken van fotoboekjes. Ik maak boekjes van de vakanties, mijn huis, mijn tuin, mijn eerste kleinkind en ga zo maar door. Dus nu het huis verkocht is, heb ik op de valreep een boekje gemaakt bij de Fotofabriek.  Het leuke is bij hen is namelijk dat je een digitale versie van je fotoboek krijgt zodra je het bestelt hebt, dus geniet maar even mee!

IMG_4419
Ik kreeg deze leuke digitale versie binnen na het bestellen van mijn fotoboekje. KLIK HIER

Zoals gezegd ga ik me nu vooral focussen op het vinden van een nieuw huis: een plek waar ik weer opnieuw kan beginnen met ‘making memories’.

2 reacties op “Huis verkocht: tijd voor sweet memories”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: