Zoektocht naar nieuw huis

De zoektocht naar een nieuw huis is begonnen en ik heb ondertussen al verschillende woningen bekeken. Uiteraard heb ik een aantal zoekcriteria vastgesteld waaraan mijn nieuwe huis moet voldoen. Ten eerste een maximum vraagprijs, ten tweede een minimum aantal vierkante meters en ten derde niet verder dan 1/2 half uur van Amsterdam. Verder wil ik geen oud huis en is bouwjaar 1985 echt een ondergrens voor me. De rest van mijn wensen is wat minder tastbaar: een gevoel van ruimte om me heen zowel binnen als buiten, een prettige buurt en het huis moet iets hebben wat mij meteen aanspreekt. Enfin, ik vertelde dat al in één van mijn laatste blogs (Hoe ziet mijn droomhuis eruit?).

Te groot, te klein, te oud, te ver weg en ga zomaar door…

Het mooie van verschillende huizen bekijken is dat het steeds duidelijker voor me werd wat ik niet wil. Ik ga al die huizen natuurlijk niet met naam en toenaam noemen want hoewel geen van die huizen mijn droomhuis was wil dat niet zeggen dat het niet voor iemand anders zijn droomhuis zou kunnen zijn.

Je begrijpt waarom ik ik niet te ver van Amsterdam wil wonen! Mijn eerste kleinkind ❤️

Het eerste huis was veel te groot (bijna 200 m2) en ondanks het redelijk nieuwe bouwjaar (2005) moest daar veel gebeuren zoals stucwerk, nieuwe vloer en nieuwe keuken. Het tweede huis had een ontzettend leuke sfeer, mooi uitzicht over water, een leuke tuin en een dakterras maar echt te klein (105 m2). Dat zou betekenen dat ik zoveel spullen weg zou moeten doen: daar ben ik nog niet aan toe. Verder zag ik nog een redelijk nieuw huis dat op zich wel ok was maar de omgeving was zo’n ‘steen woestijn’ met weinig groen dat ik acuut in een depressie zou schieten als ik daar moest wonen (haha). Dan was er nog het huis dat qua locatie erg leuk en groen was, bovendien op nog geen 10 minuten rijden van mijn zoon (en dus kleinzoon) vandaan maar dat huis viel in de categorie ‘opknapper’ en was ook niet groot genoeg. Ik twijfelde even over een huis dat ik uiteindelijk 2 x gezien hebt: heel sfeervol maar mij toch een beetje te veel ‘ingesloten’. Ik wil ruimte om mij heen! O ja, ook nog dat vrijstaande huis dat heel ruim was maar ook erg veel werk. Bovendien vond ik de ligging recht tegenover een sportveld en de afstand naar Amsterdam (45 minuten) flinke minpunten.

Gevonden: het nieuwe huis!

Als je misschien denkt dat ik een beetje moedeloos werd van het zien van huizen die niet aan mijn verwachtingen voldeden, dan heb je het mis. Het maakte juist dat toen ik een huis tegenkwam dat ik wel leuk vond, ik meteen kon beslissen en ik geen moment dacht laat ik even wachten, misschien vind ik nog wat leukers.

Nieuw huis
In deze rustieke omgeving bevindt zich mijn nieuwe huis

Maar ik ga even te snel. Ik zag op de foto’s op internet al dat dit huis aan veel voorwaarden voldeed: heel nieuw (2016), groot genoeg (137 m2), een hoekhuis (dus maar aan 1 kant buren), een vrije ligging met veel groen en op 30 minuten rijden van Amsterdam. Dit wordt mijn nieuwe huis, dacht ik meteen. Samen met Daan en Yasin (zoon en baby kleinzoon) ging ik de woning bezichtigen. Het was precies zo als ik mij had voorgesteld. Nog wel wat kaal en steriel in mijn ogen maar daar kan ik natuurlijk wat aan doen! Ik ga er verder nog niet teveel over zeggen, behalve dan dat het in een schattig dorp ligt in een nieuwe maar heel sfeervolle wijk. Er waren nog meer belangstellenden voor het huis dus het was nog even heel spannend of ik het zou kunnen bemachtigen maar dat is gelukt! 1 december ga ik verhuizen en dan zal je tot vervelends toe deelgenoot worden van alles wat ik in dat huis ga doen 😀.

Nieuw huis

Voorlopig ga ik er nog niet te veel over vertellen. Ik ga me nu bezighouden met de voorbereiding. Ik laat een aantal verhuisbedrijven een offerte opmaken en ik ga iemand zoeken voor het nodige stucwerk. Want hoewel het huis mooie glad gestuukte wanden heeft , is het plafond nog van dat grove spuitwerk dus dat is één van de dingen die ik ga veranderen.

Sophie stuurde mij heel lief meteen via Greetz deze ballon.

Ik ben superblij hoe moeiteloos dit proces tot nu toe verlopen is : op dezelfde dag dat ik hoorde dat de verkoop van mijn huis definitief was, kwam ik mijn nieuwe huis tegen.

Benieuwd naar het vervolg? Schrijf je in op mijn nieuwsbrief (als je dat nog niet gedaan hebt) en je hoeft geen blog meer te missen. Bovendien ontvang je mijn gratis inspiratiegids!

10 reacties op “Zoektocht naar nieuw huis”

  1. Dikke proficiat met het vinden van je droomwoning. Je zult er zeker een pareltje van maken. Veel succes ermee. Groetjes van Katia

  2. Anita wat super dat je je droomhuis hebt gevonden en het word net zo mooi als je vorige huis (ik vond vooral je tuin heel gezellig) heel veel succes met je verhuizing en veranderingen aan je nieuwe huis. Gr. wil

  3. Hoi Anita, wat fantastisch! Gefeliciteerd met je nieuwe huis een mooie stap naar iets nieuws….Ik ga je volgen met de voorbereidingen, zo leuk om op deze manier betrokken te zijn. Succes met het klussen en het mooi maken van je nieuwe huis. Liefs Hannie Xx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: