Mijn ideale werkkamer: de eerste stappen

Verwacht nog geen grandioze onthulling van mijn ideale werkkamer: picture perfect en tot in de puntjes gestyled. Vergeet niet dat ik pas 1,5 week in mijn nieuwe huis zit. Sinds vandaag zijn al mijn ruim 150 dozen uitgepakt en terwijl mijn woonkamer en slaapkamer al snel leefbaar waren, was uitgerekend mijn werkkamer één grote chaos. Dat terwijl juist een werkkamer voor mij erg belangrijk is: ik vind het heerlijk een inspirerende plek te hebben om ‘mijn dingen’ te doen en zelfs mijn administratie doen vind ik op die manier geen straf.

werkkamer in wording
Op deze foto is ruim de helft van de dozen al opgeruimd!

Nu was het geval dat in de werkkamer ongeveer de meeste dozen stonden van alle ruimtes in het huis. Dat was op zich niet zo verwonderlijk want er hoort in deze kamer nu eenmaal een grote boekenkast vol boeken en dat tikt lekker aan. Ik kon ook pas met uitpakken beginnen als de boekenkast weer op zijn plek zou staan maar zo simpel was dat niet. De donkere kasten (onvolprezen Billy van Ikea) hebben geen achterwand dus ik wilde eerst de muur in een donkere kleur verven voor de kasten tegen de muur gezet zouden worden.

werkkamer
Ik loop al een week in een overall maar ik kan afwisselen want ik heb een blauwe en een zwarte 😀.

Tom Poes verzin een list

Ik had nog donkere verf over van het verven van de keukenmuur (Fading Horizon van Flexa) dus ik aan de slag! Veel tijd ging zitten in het afplakken van de randen maar aan het eind van de middag was de muur klaar. Dat was al een eerste stap op weg naar mijn ideale werkkamer. Nu nog even de Billy kasten tegen de muur schuiven, dacht ik (heel voorzichtig want nieuwe vloer) maar dat was een tegenvaller. De kasten kunnen in principe strak tegen de muur gezet worden dankzij een uitsparing aan de onderkant achterzijde maar helaas: mijn plinten waren net een centimetertje te hoog (zie foto).

Billy kast Ikea
Help, de plint is net een beetje te hoog!

Nu waren er een paar opties: plinten op die plek weg halen (eigenlijk geen optie want net nieuwe plinten) of de uitsparing wat groter maken (ook geen optie want geen zaag in huis). ‘Tom Poes verzin een list’ dacht ik en dat is precies wat ik deed. Mocht jij dus ook ooit in een dergelijke situatie komen (hoe groot is die kans?) dan is hier de oplossing. Ik bedacht opeens dat ik nog stoelviltjes met spijkertjes had (die zijn dikker dan plakviltjes) en als ik die onder de kast zou spijkeren zou die net hoog genoeg komen om over de plint te vallen. Het was natuurlijk nog even een gedoe want ik moest al die kasten op hun rug leggen om die viltjes er onder te spijkeren maar het is gelukt. Dat was weer genoeg krachttraining voor één dag!
Daarna de kasten nog even aan elkaar geschroefd en met metalen haken aan de muur vastgezet zodat er geen gevaar bestaat dat ik ooit onder omvallende boekenkasten bedolven ga worden.

Deze viltjes gaven de kasten net genoeg hoogte om over de plint te vallen.
Ideale werkkamer
Heel blij met het resultaat: de donkere Billy boekenkasten tegen de muur in de kleur Fading Horizon.
Ik vind het bijna zonde om de kasten vol te zetten.

Beginnen met het leuke werk

Maar genoeg over al die technische details, nu kon het inrichten beginnen: het leuke werk. Het uitpakken van alle dozen met boeken ging vrij makkelijk maar in mijn vorige werkkamer had ik ook een vaste kast die ik hier niet heb. Al die spullen dus maar zolang naar zolder! Die zolder is gelukkig heel ruim maar nog onafgewerkt. Dat wordt een project voor later (veel later, denk ik).

Ideale werkkamer
Kijk hoe mooi de zon naar binnen komt!
Nera heeft ook haar plekje gevonden.

Nu alle spullen op hun plek staan kan ik de werkkamer gelukkig weer in gebruik nemen. Ik heb natuurlijk gelijk hier en daar wat ‘hoekjes’ gemaakt maar voor de rest is de kamer nog best kaal. Ik wil iets met de overige muren gaan doen en boven de tafel waarschijnlijk een schilderijenplank ophangen (Een schilderijplank: 3 x anders stylen). Verder wil de radiator wegwerken ( Hoe werk je lelijke radiators super snel en makkelijk weg ?) maar voor nu heb ik mij voorgenomen een dagje kalm aan te doen en eens even te genieten van alles wat ik in korte tijd al bereikt heb.

Ideale werkkamer

Het zal nog wel even duren voor ik alle plannen voor mijn ideale werkkamer heb uitgevoerd maar ik voel me er nu al helemaal gelukkig. Het is er ruim en licht en dan dat weidse uitzicht. Heerlijk toch? en dat terwijl nu alles nog kaal en grijs is. Ik kan niet wachten tot het voorjaar!

Hoe zit het met jou? Word jij ook zo lyrisch van weidse vergezichten of woon je liever in een stad met alles wat dat te bieden heeft?

2 reacties op “Mijn ideale werkkamer: de eerste stappen”

  1. Wat ben je toch een duizendpoot. Onvoorstelbaar dat je gelijk weer een oplossing bedenkt voor de kast/plint uitdaging. Het is prachtig geworden. Ook al is het een enorm project je nieuwe huis, het is weer geweldig om met je mee te kijken en te leren. Heel fijne feestdagen gewenst en veel inspiratie in het nieuwe jaar!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: