Hoe ik in 1 uur een sfeervolle logeerplek creëerde

Ik had plotseling een logeerplek nodig toen de kinderen bedachten Kerst bij mij te willen vieren. Mijn zoon, schoondochter en baby Yasin zouden dan blijven slapen zodat zij ook een wijntje konden drinken (de baby niet natuurlijk). In mijn vorige huis had ik een ‘echte’ logeerkamer maar in mijn nieuwe huis heb ik de derde slaapkamer getransformeerd in een kleedkamer (zo ‘n luxe!). Nu heb ik een enorme zolder waar de verhuizers het logeerbed al hadden neergezet. Die zolder is nu nog een tamelijk troosteloze ruimte. Hij heeft maar 1 raampje, is afgewerkt met donkergroene platen en heeft een betonnen vloer waar een goedkoop grijs tapijt op ligt.

Zo zag de zolder eruit toen ik het huis voor het eerst kwam bezichtigen. Keurig maar niet afgewerkt en zeker niet sfeervol.

Bij het uitpakken had ik alles waar ik niet zo gauw een plekje voor wist, naar zolder gebracht en ook alle lege dozen had ik daar opgestapeld. Het logeerbed was bedolven onder van alles en nog wat en hoewel ik weet dat mijn kinderen voor dat ene nachtje niet zo kieskeurig zouden zijn, was het toch mijn eer te na om ze in die chaos te laten slapen.

Aan de slag

Ten eerste heb ik als een gek alle dozen die nog hier en daar onuitgepakt stonden, uitgepakt zodat ik de verhuizers kon vragen ze op te komen halen. Dat ruimde al lekker op. Verder heb ik alle losse spullen in dozen van mijzelf gepakt en netjes in een hoek opgestapeld. Nu was de hoek waar het bed stond helemaal vrij en kon ik aan de slag.

sfeervolle logeerplek
Stappenplan voor de logeerplek

stap 1: het grijze tapijt moest aan het oog ontrokken worden. Daarvoor heb ik alle kelims en Perzische tapijten die ik bezit (grotendeels geërfd van mijn ouders) aan elkaar gelegd zodat er bijna geen stukje grijs meer te zien was.

Stap 2. Ik kan gelukkig kiezen uit een flinke verzameling dekbedovertrekken en koos in dit geval voor bloemen op een stemmig gekleurde achtergrond met daarover een groen fluwelen sprei ((beide H&M Home, niet meer in de collectie). Hoewel ik het groen van de afwerkingsplaten een verschrikkelijke kleur vind (dat gaat in de toekomst veranderen) werd het zo met dat groene sprei toch wel een geheel.

Stap 3. Om de boel een beetje levendiger te maken kleedde ik het bed verder aan met zwart/wit kussens en sprei die normaal gesproken op de tuinbank liggen.

Stap 4. Naast het bed moest natuurlijk een lampje komen. Het tafeltje waarop de lamp staat, was gewoon voor het grijpen op die volle zolder maar een stopcontact was er niet in de buurt. Met een verlengsnoer dat ik grotendeels onder het bed kon verbergen heb ik dat probleem opgelost.

Stap 5. Nog wat gezellige gouden spulletjes voor op het tafeltje bij elkaar gesprokkeld (Ik heb zo ontzettend veel spullen dat ik bijna een winkeltje kan beginnen) plus een leuke foto van mij en de kinderen van lang geleden.

Stap 6. Handdoeken op het bed gelegd.

Het bedje voor Yasin nemen Daan en Chadia zelf mee en daar is ruimschoots plek voor.

sfeervolle logeerplek
Deze kist kreeg een mooi plekje aan het voeteneinde (Meubels pimpen met een decor transfer: hoe doe je dat?)
sfeervolle logeerplek
Nog even een schilderij ophangen op die kale witte muur.
Plannen voor de zolder

Hoewel ik in mijn laatste blog aankondigde dat de zolder echt wel het laatste is waar ik mij mee bezig ga houden is dat niet helemaal waar. Aankomende week wordt er een wand met schuifdeuren geplaatst om de wasmachine en droger uit het oog te onttrekken. Verder is daar dan ruimte genoeg om alle dozen en spullen die ik niet wil zien maar ook niet weg wil doen, achter te verbergen.

Verdere plannen zoals een extra raam of dakkapel, iets doen met die groene wanden en met de vloer: dat kan allemaal later wel. Voorlopig is het een prima logeerplek. Mijn kinderen hebben er ondertussen geslapen en waren dik tevreden!

8 reacties op “Hoe ik in 1 uur een sfeervolle logeerplek creëerde”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: