Anita verft werkelijk alles

De titel Anita verft werkelijk alles heb ik even ‘geleend’ van het boek Annie Sloan verft werkelijk alles. Ik ben een groot liefhebber van de Chalk Paint van Annie Sloan. Hoewel ik ook heel regelmatig andere verf gebruik, grijp ik vaak terug op haar Chalk Paint als het om een tikje ongewone objecten gaat (Saaie kist werd super cool met Chalk Paint!). Het voordeel van de verf van Annie Sloan is namelijk dat deze zonder schuren of primeren direct op allerlei oppervlakten te gebruiken is: hout, metaal, plastic en zelfs textiel.

Het begin van de keuken transformatie

Ik ben druk bezig met de transformatie van mijn compleet witte keuken. Nog even geduld voordat ik die ga ‘onthullen’ maar ik kan vast een tipje van de sluier oplichten. Ik ben begonnen met het aanpakken van de witte muur. Die kreeg de kleur Fading Horizon (Flexa), een heel diep bruine kleur waar ik opeens fan van ben. De witte tegels werden vervangen door goudkleurige (ja, je leest het goed) handgevormde tegels. Nu heb ik in plaats van bovenkasten een plank boven het aanrecht (één van mijn grote wensen) en ook die was, net als de rest van de keuken, hoogglans wit. Na deze eerste stappen lag de keukentransformatie even stil want het zwart spuiten van de keukenkasten kan niet eerder dan ergens in februari plaatsvinden.

Ik breng nog even de compleet witte keuken in herinnering.

Anita verft een hoogglans keukenplank

Maar tja, die witte plank daar boven mijn geweldige tegels daar kon ik niet lang naar kijken. Gelukkig had ik nog een restje Chalk Paint in de kleur Graphite van een eerder project (Krijtverf voor fantastische Ikea ‘hack’). Nu stond die pot verf al ruim 2 jaar in mijn kast maar de verf kun je eenvoudig verdunnen met wat water. Bovendien is deze dan makkelijker aan te brengen met een verfroller. Dus daar ging ik dan: zonder schuren, zonder grondverf (wel even ontvetten) gewoon gelijk aan de slag op die hoogglans witte ondergrond! Twee dunne lagen waren genoeg. Die kun je vrij snel na elkaar aanbrengen want deze verf droogt erg snel. Een paar uur na de laatste laag heb ik de plank afgewerkt met Soft Clear wax. Daarmee maak je het meubelstuk (in dit geval de plank) waterafstotend en bestand tegen krassen.

De spierwitte hoogglans plank tussen mijn donkere muur en tegels was een doorn in mijn oog!
Anita verft werkelijk alles
Voila, het resultaat van een paar uur werk (de wax heb ik wel een nachtje laten uitharden voor ik de spullen terugzette).
Anita verft werkelijk alles

Anita verft werkelijk alles

Terwijl ik zo lekker bezig was, bedacht ik dat ik ook eens wilde kijken of ik de rest van de verf kon gebruiken voor het verven van een lampenkap. Ik heb namelijk een vintage lamp met een knalgroene kap die ik qua kleur niet meer vind passen in mijn nieuwe omgeving. Niet te lang nadenken gewoon doen, was mijn motto in dit geval. Het ergste wat mij kon overkomen was dat ik een nieuwe lampenkap zou moeten kopen.

Anita verft werkelijk alles
Ik vond de lampenkap opeens veel te groen in mijn nieuwe interieur.

Het verven van de lampenkap ging heel gemakkelijk, de enige tegenvaller was dat mijn verf halverwege echt helemaal op was (ik had gehoopt het net te redden). Dit projectje lag dus even stil tot ik een nieuwe pot besteld en ontvangen had.

Anita verft werkelijk alles
Daar gaat ie dan, er is geen weg meer terug (haha).

Nadat de verf droog was heb ik diverse lagen wax aangebracht en na een paar dagen goed uitgewreven. Het resultaat is heel geslaagd al zeg ik het zelf, het is net alsof de kap van leer is.

Anita verft werkelijk alles
De lampenkap kreeg een laag Chalk Paint en heel veel laagjes Soft Clear Wax.

Na dit kleine ‘uitstapje’ ben ik verder gegaan met het grote werk. Anita verft werkelijk alles moet je echt letterlijk nemen: ik heb nog een huis vol witte muren die aangepakt moeten worden.

Tussen al het werken door: koffiepauze!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste blogs? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief als je dat nog niet gedaan hebt en ontvang mijn gratis inspiratiegids.Mijn blog kan affiliate links bevatten. Dat betekent dat als je het artikel via mijn link bestelt ik daar een kleine vergoeding voor krijg (uiteraard zonder dat jij meer betaalt). Vanzelfsprekend deel ik alleen artikelen die ik zelf ook hartstikke leuk vind!

VT Wonen FonqBol.comHemaBlokkerPraxisWoonexpressSanitairkamerPlantje.nlKees Smit.nl Riverdalenl.com Catawiki

10 reacties op “Anita verft werkelijk alles”

 1. Heel leuk om jou, sinds kort, te volgen.
  Ik wordt er zo blij van om het verslag van je avonturen te lezen.
  2021 is voor jou goed begonnen, ik wens je die positieve dynamiek het hele jaar toe!

  • Eerstens de allerbeste wensen in goede gezondheid voor 2021.
   Ben helemaal met Rita (hier boven) eens ook ik word erg blij van jouw wel en wee :-).
   Overigens, ik ben helemaal maar dan ook helemaal weg van jouw gouden tegels en
   ik hou helemaal niet van de kleur goud, mar die tegels zijn echt subliem.

   • Dank je wel Jeanette, jij ook de beste wensen en dat dit een beter jaar mag worden dan 2020 (qua corona). Leuk dat jij zo weg bent van mijn tegels, ik ben er zelf ook superblij mee! xxx

 2. Ha Anita, allereerst de beste wensen en bovenal een gezond 2021! Ik volg je al een tijd op IG en sinds kort je blog, maar wat is dit leuk! Ben helemaal weg van de kleuren in je keuken en vooral de gouden tegels! Ben benieuwd welke kleuren je de overige witte muren gaat verven. 😊

  • Hallo Joke, leuk dat je nu ook mijn blog volgt! Stukje bij beetje zullen alle witte muren aangepakt gaan worden en dat zal ik allemaal uitgebreid laten zien. Ik heb voorlopig genoeg onderwerpen om over te bloggen 😀

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d