Opruimen & ordenen: zo leuk kan dat zijn!

Opruimen & ordenen: ik vind dat heerlijk om te doen. Niet constant natuurlijk maar zo nu en dan ‘komt’ het over me en ‘moet’ ik kasten en lades opruimen en ordenen. Misschien komt het door het voorjaar maar ik denk dat het wat dieper zit. In mijn rapportboekje van klas drie van de lagere school staat bij de opmerkingen: ‘Anita houdt, net als meester, van orde en netheid’ 😀. Hoe het ook zij, ik had afgelopen week last van het opruimvirus, hoewel het woord virus in deze tijd niet zo gelukkig gekozen is.

Wat ging ik opruimen & ordenen?

Ik heb (heel luxe) een aparte kleedkamer. Dit kamertje zal bij de meeste jonge gezinnen de babykamer zijn. Deze kamer ging ik opruimen & ordenen. De kamer is niet supergroot (ongeveer 2 x 3,5 mtr) en de vorige bewoners hadden hier al een grote kastenwand staan die achterbleef. Ik deel even een voor foto want ik ben dol op voor- en na foto’s omdat die zo goed laten zien wat een verschil kleur en inrichting kunnen maken!

Voor ik toe was aan het opruimen & ordenen van mijn kleding, schoenen, make-up enz. moest de kamer natuurlijk aangepast worden aan mijn smaak. Voor zo’n klein kamertje heb ik heel wat werk aan gehad! Als eerste ging de laminaat vloer eruit en heb ik een vinylvloer met betonlook laten leggen. De glimmend witte kastdeuren werden vervangen door mat zwarte. Dat verliep niet helemaal vlekkeloos, ik schreef er een blog over (‘Verkeerde’ deuren voor mijn Ikea kledingkast). Als raambekleding koos ik voor top- down bottom-up up plissé gordijnen. Op die manier kan ik inkijk tegengaan en wel licht binnenlaten. De muren werden geverf in Industrial Grey en Stylish Pink. De witte radiator die er echt uitknalde tegen de donkere muur kreeg een metalen radiatorbekleding in de kleur Pewter.

opruimen & ordenen
kleedkamer
opruimen & ordenen
Voor de smalle, laatste kast paste geen deur i.v.m. de radiator. Ik heb van de nood een deugd gemaakt en de kast donkergrijs geverfd. Met grote opbergdozen en wat accessoires is het een leuke open kast geworden.

Kasten ordenen

Na de verhuizing had ik mijn kleding en schoenen zonder al te veel systeem in de kasten opgeborgen. Nu werd het tijd daar verandering in te brengen. Ik ging nogmaals door mijn kleding heen (had ik ook al voor de verhuizing gedaan) en deed alsnog een aantal kledingstukken weg die mij geen ‘joy’ meer brachten (zie het boek van opruimgoeroe Marie Kondo ‘Spark Joy’). Mijn stelregel is dat al mijn kleding in deze kasten moet passen en als dat niet meer het geval is, moet er iets weg.

opruimen en ordenen
In de grote mand op de grond bewaar ik mijn slippers en pantoffels.
opruimen en ordenen
Mijn kleding ‘Marie Kondo’ stijl opgeborgen.
opruimen & ordenen
In de lades heb ik opbergdozen in verschillende maten gebruikt.

Rommelige lades ordenen

Het volgende project waren de lades in mijn oude meubeltje. Deze tafel met marmeren blad is het enige meubelstuk dat al sinds mijn eerste huis toen ik 20 was, bij mij is gebleven. Het heeft alle verhuizingen en verschillende interieurtrends overleefd. Het was oorspronkelijk mahonie fineer, werd daarna zachtgeel, toen wit en een paar jaar geleden zwart.

zwart tafeltje

Ik mag dan zo van orde en netheid houden volgens mijn meester op de lagere school maar ik kan soms ook best rommelig zijn. De laatjes in deze tafel zien er zo lang als ik mij kan heugen al vreselijk ongeorganiseerd uit.

lade

Ik kreeg opeens het idee daar iets aan te gaan doen. Een werkje wat niet heel veel tijd kost maar wel mega groot resultaat oplevert. Allereerst kreeg de binnenkant van de laatjes een vrolijk kleurtje. Een restje verf was meer dan genoeg voor de 2 laatjes. Ik kocht opbergers van gerecycled kunststof en voila: wat een enorm verschil, daarom vind ik opbergen & ordenen zo leuk!

opruimen & ordenen
opruimen & ordenen
Mijn verschillende lippenstiften bewaar ik in een handbeschilderd bakje dat ik vond op de Brocantes in Lille. In de doos met schelpen (meegnomen vanuit Key West, Florida) bewaar ik sieraden.
kleedkamer

Ik hoop dat je geïnspireerd bent door mijn tips en voorbeelden. Het allerleukst om te doen vond ik het reorganiseren van de lades in mijn oude meubeltje. Dat komt vast omdat daar een verfkwast aan te pas kwam. Een nieuw kleurtje geeft meteen zo’n geweldig resultaat!
In de toekomst wil ik ook mijn gangkast opruimen & ordenen maar dat kan nog even duren. Benieuwd? Blijf me volgen 🤩

Get the look

Vinyl vloer met betonlook van Floorify.com

Top-down bottom-up plissé gordijnen van Veneta.com

Metalen radiatorbekleding, makkelijk zelf te monteren van Sentimo.nl

Reinsvoll antraciet deur voor Pax kast van Ikea.com

Godmorgon opberger, set van 2 van Ikea.com

Skubb set van 6 opbergdozen in verschillende maten van Ikea.com

Dröna fluweelachtige stoffen doos van Ikea.com

Chalkpaint in de kleur Florence gebruikte ik voor de binnenkant van de lades

Boek vol praktische aanwijzingen van opruimgoeroe Marie Kondo

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: