Ideale oplossing voor tuinslang ‘troubles’

Ik vond de tuinslang jarenlang een onding. Ik had zo’n karretje waar de slang omheen gewikkeld zat. Mijn tuin was ruim 25 meter lang dus er zat heel veel tuinslang om dat wagentje wat ik handmatig af- en terug moest rollen. Bovendien werd het wagentje steeds lelijker en aangezien de kraan vlak bij de openslaande deuren zat (dus in het gezicht) zette ik hem meestal helemaal achter in de tuin. Ik vond het zo’n gedoe om hem telkens te tevoorschijn te halen dat ik mijn potten met een gieter water gaf en mijn tuinplanten moesten maar voor zichzelf zorgen. Alleen bij heel droge zomers duwde ik hem wat vaker die heel lange tuin door naar de kraan en dan viel er ook nog geregeld een wieltje vanaf. O, wat had ik een hekel aan dat ding! Toen ik in december ging verhuizen deed ik meteen dat stomme karretje weg. In mijn nieuwe huis zou ik een andere oplossing bedenken voor de tuinslang.

Oplossing voor de tuinslang

Die oplossing had ik snel gevonden in een tuinslangenbox van Gardena. Dat je een tuinslang aan een haspel aan de muur kunt hangen in plaats van om een wagentje wikkelen is op zich zelf niet nieuw. Maar deze wandbox in van een heel andere orde. Het is een mooi vormgegeven, compacte box met super handige eigenschappen. Je trekt de slang er makkelijk uit (hij loopt over een geleider) en dankzij een geïntegreerd mechanisme met een veer stopt hij automatisch op de gewenste lengte. Als je hem terug wilt rollen hoef je alleen maar een ruk te geven en hup daar gaat die. Wat een genot!

Gardena wandbox voor tuinslang

De juiste kleur

Ik was helemaal verkocht toen ik zag dat deze tuinslangenbox verkrijgbaar was in grijs met een witte accentkleur want dat past zo mooi bij de rest van mijn tuinmeubilair. Zelfs als ik op zoek ben naar iets praktisch moet het er natuurlijk ook leuk uitzien: zo zit ik nu eenmaal in elkaar.

tuin inspiratie
De kleuren van de tuinslangenbox passen goed bij de rest van mijn tuin meubilair.
tuin inspiratie

De juiste plek

Het was nog wel even een dingetje waar ik hem precies moest ophangen. Mijn huis is bekleed met houten planken die qua constructie niet geschikt zijn om bijvoorbeeld een zonnescherm op te hangen (Mijn nieuwe tuin inrichten ) dus leek het mij geen goed idee om hier de tuinslangenbox te bevestigen. Ik wilde niet, als ik een flinke ruk aan de slang gaf, de halve gevelbekleding eraf trekken. Ik heb hem uiteindelijk eigenhandig bevestigd aan het onderste gedeelte van de gevel dat uit bakstenen bestaat.

tuinslang
De juiste plek voor mijn tuinslangenbox.

Hij hangt hier helemaal perfect: goed stevig en vlak naast de kraan. Trouwens een andere handige eigenschap is dat deze wandbox vorstbestendig is en gewoon de hele winter buiten kan blijven hangen. Maar voorlopig nog maar even niet aan de winter denken. Ik hoop op nog heel veel zonnige, droge dagen zodat ik eindelijk zonder tuinslang ‘troubles’ mijn tuin kan sproeien.

tuintafeltje

Deze blog is een samenwerking met Gardena. Zoals gewoonlijk: all words and pictures are my own!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: