Raamdecoratie kiezen & andere interieurkeuzes

Toen ik begin december in mijn nieuwe huis trok, had ik heel wat interieurkeuzes te maken. Laat ik vooropstellen dat dat voor mij een kwestie is van LOVE IT! Ik heb gelukkig weinig last van keuzestress en ik had mij goed voorbereid. Ik kwam van een dertiger jaren huis met overal kleur op de muur in een (bijna) nieuwbouwhuis waar alles wit was. Nu had ik natuurlijk de kleuren van mijn oude huis ook kunnen toepassen in mijn nieuwe huis maar ik vind juist het mooie van zo’n nieuw avontuur dat de mogelijkheden eindeloos zijn. Toen mijn droomhuis nog precies dat was: een droom, had ik al een moodboard gemaakt van een nieuw kleurpalet. Hoe leuk is het om te zien dat een moodboard dat ik ruim een half jaar geleden maakte, nu werkelijkheid geworden is!

moodboard interieurkeuzes
Dit moodboard maakte ik toen ik alleen nog maar droomde over een nieuw huis.

Het is niet zo dat ik (on-line) verf heb gekocht met het moodboard voor mijn neus, ik was het eerlijk gezegd al een beetje vergeten. Maar blijkbaar had die sfeer zich zo in mijn hoofd vastgezet dat ik op gevoel toch dat soort kleuren uitzocht.

Hoekjes in mijn nieuwe huis.

Interieurkeuzes

Een muurtje verven, daar draai ik mijn hand niet voor om zoals je weet en ik heb al heel wat muren aangepakt. Maar mijn interieurkeuzes beperkten zich niet tot het kiezen van de juiste kleur voor de muren. Mijn nieuwe huis was namelijk niet alleen heel wit maar ook ‘gordijnloos’ en ‘lamploos’. Wat het gebrek aan lampen betreft: de enige lichtbron die was achtergebleven (een saaie plafonnière) heb ik eigenhandig vervangen (Kleine klussen week: wat deed ik in huis? ) en ik kocht een mooie lamp voor boven de eettafel. Voor de rest heb ik genoeg lampen, vaak gekocht op rommelmarkten.

interieurkeuzes
Deze lamp kocht ik jaren geleden bij de IJhallen en hij sluit nu naadloos aan bij de kleur van de muren! Kleuren: Brave Ground & Stylish Pink.
Mijn nieuwe lamp boven de eettafel (Rietveldlicht.nl)

Raamdecoratie kiezen

Wat ik een heel belangrijke keuze vond die ik ook snel wilde maken was het kiezen van de juiste raamdecoratie. In mijn vorige huis had ik houten jaloezieën die ik erg mooi vond maar zoals gezegd ga ik het nu anders doen. Dat is zo heerlijk van opnieuw beginnen, dit keer koos ik plisségordijnen! Ik heb een hoekhuis met veel ramen en nergens inkijk van buurhuizen maar wel mensen die langs het huis lopen. Ik hoef dus eigenlijk alleen maar het onderste gedeelte van de ramen te bedekken als ik privacy wil of het bovenste gedeelte als ik de zon wil tegenhouden. Om daarmee te kunnen ‘spelen’ leken top down bottom up plisségordijnen mij de ideale raamdecoratie.

Top down bottom up plissé gordijn

Toen ik die beslissing eenmaal gemaakt had, was ik er nog niet. Er zijn namelijk ontzettend veel kleuren om uit te kiezen. Ik besloot voor één en dezelfde kleur te gaan voor alle ramen. Ik hou ervan als de ramen ook aan de buitenkant een eenheid vormen en er niet overal iets anders voor de ramen hangt. Nu hebben niet alle muren met ramen dezelfde kleur dus ik wilde een kleur kiezen die met alles goed combineert. Ik bestelde de plisségordijnen bij Veneta.com waar ik eerst gratis kleurstaaltjes aanvroeg (zo’n stuk of 10) en na het kiezen van de juiste kleur en het meten van de ramen bestelde ik de op maat gemaakte plisségordijnen.

interieurkeuzes
Ik koos de kleur Dove voor de semi transparante plisségordijnen. Een goede combinatie met de kleur Brave Ground van de muur.
top down bottom up plissé gordijn
Het raam in de keuken met de donkere muur in de kleur Fading Horizon.

What else?

Het project raamdecoratie kan ik dus afvinken maar er zijn nog wel een aantal projecten te gaan. Een heel groot project wat ik waarschijnlijk deze winter ga aanpakken, is de zolder. Qua muren en vloer is deze ruimte niet afgewerkt en er is maar 1 heel klein raampje. Er moet dus in ieder geval een groter raam bijkomen maar als je afhankelijk bent van derden moet je geduld hebben. Ik moet wel zeggen dat ik mijn raambekleding verbazend snel in huis had. Gelukkig wel want een huis zonder gordijnen voelt erg ‘bloot’.

P.S. Hoe ga jij om met het maken van interieurkeuzes? Zie je daar tegen op, weet je niet waar je moet beginnen of ga je vol enthousiasme aan de slag? Ik ben benieuwd!

Deze blog is een samenwerking met Veneta.com maar zoals gebruikelijk: all photo’s & words are my own!

8 reacties op “Raamdecoratie kiezen & andere interieurkeuzes”

 1. Weer allemaal geslaagd zoals we u kennen! Voor wat lichtere kleuren gekozen wat ook mooi oogt. Alsook de plissegordijnen super. Ik wist niet dat deze zo bestonden dat je ze op verschillende manieren kan zetten. Heel fijn.
  Voor de chauffage zal ik voor de kleur van de muur gaan.
  Veel succes nog! 😘

  • Hallo Morena
   Ik heb precies hetzelfde gedacht over de verwarming, die krijgt inderdaad de kleur van de muur. Ik heb een radiatorbekleding besteld maar daarover later meer. 😘

  • We zitten nog volop in de verhuizing. Als eerste hebben we de beslissing gemaakt wat voor stijl willen we. Dat is toch richting industrieel geworden. Houd van dat stoere en beetje basic. Toen we eenmaal het huis hadden, wist ik dat natuurtinten daar mooi zouden staan. En dat op alle plafonds én muren! Dat werd de kleur Forel van Gamma, een zandtint. De vloer wilde ik leisteen achtig, ook deze ligt door het gehele huis. De kozijnen/deuren daarbij twijfelde ik tussen donkergrijs en wit. Was bang dat het donkergrijs me snel zou gaan vervelen. Dat werd dus RAL 9016, koelwit. Past mooi bij de buitenkant van onze witte woning. We kozen ervoor om boven geen hoge plinten te plaatsen, enkel matchende hele platte plinten bij de vloer. Dat geeft een heel rustig en basic effect. In de woonkamer wordt 1 muur steenstrips voor het stoere effect. En 1 muur wordt geheel een industriële posterbehang. Beetje urbex stijl. De meubels hadden we al. Ik houd van dezelfde lijn qua meubels. Geeft rust en eenvoud. De stoelen en de bank zijn weer in een vergrijsde olijftint. Beetje retro stijl. De woning doet loft achtig aan, dit past er perfect bij.
   De raambekleding..oef, er liggen volop kleurstalen van Veneta voor me. Ook wij willen eenheid creëren van buiten af gezien. Echter boven verduisterend en beneden volop lichtdoorlatende. We hebben veel ramen en vee licht en willen dat behouden.
   Gelukkig mogen we volop kleurstalen bestellen en komt er binnenkort iemand aan huis voor advies en het opmeten ervan. Want raambekleding is erg bepalend en belangrijk. Voor nu denken we aan verduisterende rolgordijnen met overgordijnen. En duo rolgordijnen voor beneden in dezelfde kleur als boven. Ze mogen best afsteken van de zandkleurige muren, maar moeten zeker beneden weer volop licht doorlaten. Ook ons mooie uitzicht niet belemmeren. En de zon die vele uren op de ramen kan staan, tegen houden.
   Inrichten is niet eenvoudig, inderdaad veel op gevoel. Maar als het dan straks samen één mooi geheel is, echt iets om dagelijks van te genieten! En kan niet wachten om het complete plaatje te zien.
   Ow ja en ook hier komt er radiator bekleding. En een mooi passende lichtbronnen. Echter pas ná het inrichten, zodat ik kan zien waar een lamp iets toe voegt.

   • Hallo Christine
    Wat ontzettend leuk om te lezen wat voor keuzes je gemaakt hebt. Ook heel leuk dat je voor 9016 hebt gekozen als witte kleur, die heb ik ook gekozen voor het plafond. Veel mensen gaan voor 9010 maar dat vind ik te gelig. Zo te lezen heb je een heel cool interieur! succes met de laatste dingen maar dat gaat zeker lukken! x Anita

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: