Welke bloempot moet je kiezen? Mijn leukste ideeën & inspiratie!

Welke bloempot ik moest kiezen was in eerste instantie helemaal niet aan de orde want enigszins aarzelend en tegen strippelend begon ik pas jaren geleden met het binnenhalen van planten in mijn huis. Nou ja, planten, het waren een paar super kleine plantjes die ik in een verzilverde juskom had gezet. Ik had dat ergens gezien en vond het idee leuker dan de plantjes. Maar na dat aarzelende begin is mijn huis vol komen te staan met planten. Ik ben echt een plantenliefhebber geworden maar vind het kiezen van een leuke, bijzondere bloempot waar die plant in moet staan minstens zo belangrijk.

bloempot kiezen- zilveren juskom
M’n allereerste mini plantjes jaren en jaren geleden.
#1 Alternatieve bloempot

Om maar even bij de zilveren juskom te blijven: die plantjes zijn hem allang ontgroeit. Maar ik heb nog steeds wel een voorliefde voor potten die eigenlijk geen plantenpot zijn. Zo heb ik de wijnkoeler op standaard die ik bij de kringloopwinkel vond een nieuwe bestemming als bloempot gegeven.

ijsemmer als bloempot
#2 Goudkleurige bloempotten

Ik hou wel van ‘a touch of gold’ in mijn interieur dus het is dan ook niet voor niets dat ik een hele verzameling goudkleurige bloempotten heb. Gekocht bij o.a. Ikea en H&M Home en bloempotten die ik zelf goud gespoten heb.

gouden bloempotten
De grote gouden bloempotten zijn van Ikea, de ijsemmer heb ik zelf goud gespoten.
gouden bloempot
Deze leuke gouden bloempot heb ik gekocht bij H&M Home. Deze is volgens mij niet meer te koop maar ze hebben voldoende andere goudkleurige bloempotten.
#3 Rieten manden

Rieten manden zijn niet alleen mijn favoriete opbergplek voor allerlei dingen die je liever niet ziet, ze zijn ook geweldig leuke, sfeervolle bloempotten.

bloempot kiezen-rieten mand
De mand heb ik al enige tijd, de plant komt nog uit mijn ouderlijk huis.
rieten mand als bloempot kiezen
Rieten mand van Ikea
#4 Grappige bloempotten

ik hou ook erg van bloempotten met een grappige twist. Bloempotten met gezichtjes of bloempotten in de vorm van een dier.

Links een cactus, de grappige plant in het midden is een Sanseveria Mikado. Rechts daarvan een soort Aloë Vera. Ik kocht deze potjes bij Karwei en Flying Tiger. Maar dat is alweer een poosje geleden.
# 5 Vintage potten & thriftshopfinds

Als je mij een beetje volgt, begrijp je dat dit soort potten mijn favorieten zijn. Ik kan het niet laten om op rommelmarkten of in kringloopwinkels te speuren naar leuke vintage bloempotten. Eerlijk gezegd vind ik niet vaak wat leuks maar als ik dan wat vind is de vreugde des te groter!

Bloempot kiezen
Engelse blauw/witte pot gevonden op een rommelmarkt.
bloempot kringloop
De bloempotten en het hyacinth glas vond ik in kringloopwinkels.
zwaan bloempot
Deze leuke zwaantjes scharrelde ik ook her en der bij elkaar.
zwarte bloempot kiezen
Dit is een typisch gevalletje upcycling. Een super kitscherige bloempot uit de kringloop spoot ik zwart met dit resultaat!
# 6 Terracotta potten

By the way, ik heb ook genoeg planten gewoon in terracotta aardewerk potten staan. Dat ziet er best lekker nonchalant uit.

terracotta bloempot kiezen
Extra tips

Tot slot: het beste is om planten in de plastic binnenpot te laten zitten voor je ze in een mooie decoratieve bloempot zet. Op die manier kan het overtollige water weg zodat de wortels niet gaan rotten. Maar om je de waarheid te zeggen houd ik mij hier niet altijd aan. Soms is de plant uit z’n binnenpot gegroeid, past de binnenpot niet in de pot die ik heb uitgezocht of heeft de bloempot zo’n vreemde vorm dat er geen binnenpot inpast. De één na beste oplossing is dan om een laagje hydrokorrels onderin de pot leggen. Ik moet je zeggen dat mijn planten het daar best goed op doen. Het feit  dat ik een voorkeur heb voor makkelijke planten zoals vetplanten en cactussen zal daar ongetwijfeld mee te maken hebben. Die planten hebben zo weinig water nodig dat de wortels geen kans krijgen om weg te rotten.

Meer bloempotten dan planten?
IMG_3240

Ben je zo enthousiast geworden dat je meer leuke bloempotten hebt gekocht dan dat je planten hebt (haha) dan verwijs ik graag nog even naar mijn blog over het huis vol planten van Judith  waarin ook aandacht wordt besteed aan haar nieuwe boek over het stekken van planten. Kun je gelijk al die leuke bloempotten vullen!

Sommige links zijn affiliate links. Dat betekent dat als je het artikel via mijn link besteld ik daar een kleine vergoeding voor krijg (uiteraard zonder dat jij meer betaalt). Shop bijvoorbeeld via een van onderstaande webshops. Alvast bedankt!

VT WonenFonqBol.comHemaBlokkerPraxisWoonexpressSanitairkamerPlantje.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: