3 manieren om kleur in huis te brengen

Er zijn veel manieren om kleur in huis te brengen. Zelf hou ik van muren met kleur: er is niet één witte muur in mijn huis te vinden (met uitzondering van de wit betegelde badkamer). Toen ik ruim een half jaar geleden verhuisde naar het huis waar ik nu woon, was praktisch alles wit. Ik heb de eerste maanden niet veel anders gedaan dan verven, verven en nog eens verven. Dus dit is meteen de eerste tip om kleur in huis te brengen:

#1 Muren verven in een kleur

Alle muren in mijn huis kregen een kleur. Ik koos voor een uitgesproken maar wel rustig palet: Fading Horizon (heel donker bruin), Brave Ground (donkere zandkleur), Stylish Pink (zacht roze), Industrial Grey (grijs) en natuurlijk mijn zwarte keuken. Die kleuren vormen een mooie, warme basis.

kleur in huis / fading horizon
Fading Horizon
kleur in huis/ brave ground
Brave Ground
kleur in huis/ stylish pink
Stylish Pink
kleur in huis/ industrial grey
Industrial Grey

Ik weet dat veel mensen het spannend vinden om een muur een kleur te geven want wit is lekker veilig. Je hoeft ook niet meteen alle muren te verven om kleur in huis te brengen. Je kunt ook met één muur beginnen, desnoods in de gang of de wc.

#2 Accessoires in kleur

Wil je niet meteen aan de slag met verfroller en -kwast dan kun je beginnen met accessoires in kleur. Denk daarbij aan kussens, dingen aan de muur of nog eenvoudiger: bloemen. Op die manier kun je een beetje experimenteren met kleuren en kun je zien wat voor invloed bepaalde kleuren hebben op je interieur.

kleur in huis met kussens
Mijn laatste aanwinsten zijn het okergele en oranje kussen. De bank ziet er gelijk veel levendiger uit. Wees ook niet bang om kleuren en/of dessins te mixen.
kleur in huis
De muren en de vloer in mijn slaapkamer zijn heel rustig van kleur. Met de kussens en schilderijen aan de muur werd dit hoekje een stuk kleurrijker (Het blauwe schilderij vond ik gewoon op straat naast een container).
vintage vaas
Bloemen zijn wel een heel simpele maar effectieve manier om kleur in huis te brengen! Zeker als je ook een vaas in een uitgesproken kleur kiest.
kleur in huis
Deze fake bloemen komen prachtig uit tegen de donkere achtergrond. Vaas, Foo dog en dienblad zijn allemaal rommelmarkt- en kringloopvondsten.

Meubel in uitgesproken kleur

Misschien gaat het je te ver om een oranje, gele of knalblauwe bank te kopen. Een bank is tenslotte een flinke uitgave en wat als je er na een poosje genoeg van hebt? Mijn (leren) bank is dan ook geen heel uitgesproken kleur. Zelfs toen ik wat gekleurde kussens had toegevoegd had ik nog zo’n behoefte aan een ‘echte’ kleur dat ik pasgeleden de gele fauteuil van Zuiver heb gekocht. Dat was nou net wat mijn kamer nog nodig had! Ik ben er superblij mee.

Bubba stoel Zuiver
Deze gele fauteil heeft een ribcord bekleding. Ik vind het leuk dat ook de voet in dezelfde kleur is.
kleur in huis
Ik haalde ook nog een Perzisch kleed van zolder voor extra kleur.

In plaats van een stoel kun je ook een hocker in een kleur kopen. Die vind je vaak al voor een leuk prijsje.

hockers Fonq
Van links naar rechts: hocker groen fluweel, hocker groen kunstleer, hocker oranje kunstleer.

Verder is er natuurlijk de mogelijkheid om een bestaande kast, tafel of kruk te pimpen en met een verfkwast een nieuw uiterlijk te geven. Dat is echt iets wat ik heel graag en vaak doe. Een pot verf is zo gekocht en na een paar jaar kun je het meubel eventueel makkelijk weer een andere kleur geven.

kleur in huis met chalkpaint
Dit halmeubel werd bright & beautiful met Annie Sloan chalkpaint.
kleur in huis
Dit nachtkastje verfde ik met hoogglans turquoise verf.

Dit zijn zomaar wat ideeën om kleur in huis te brengen. Welk idee spreekt jou het meeste aan? Ik hoor het graag 😀

Mijn blog kan affiliate links bevatten. Dat betekent dat als je het artikel via mijn link bestelt ik daar een kleine vergoeding voor krijg (uiteraard zonder dat jij meer betaalt). Shop bijvoorbeeld via een van onderstaande webshops. Alvast bedankt!

VT WonenFonqBol.comHemaBlokkerPraxisWoonexpressSanitairkamerPlantje.nlRiverdale.com

3 reacties op “3 manieren om kleur in huis te brengen”

  1. Hoi Anita, ik vind de Industrial Grey en de Brave Ground de mooiste kleuren. Dit misschien ook wel omdat ik wel van veilig houd. Zelf hebben we een tijdje terug de kleur Turf van Flexa op de muur gedaan, erg donker maar superblij mee.
    Liefs Erika

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: