Mijn allerbeste styling tip vind je hier!

‘Wat is je allerbeste styling tip?’ vragen mensen mij wel eens. Iedereen die mij kent, weet dat alles wat met wonen te maken heeft mijn interesse heeft (en dat is nog zacht uitgedrukt) dus ik ben voor familie & vrienden vaak een vraagbaak op dat gebied. Ik kan heel wat tips opnoemen maar er is maar één allerbeste styling tip!

Mijn allerbeste styling tip

Mijn allerbeste styling tip is: voeg persoonlijkheid toe aan je interieur. Ik zie best veel interieurs die helemaal trendy zijn, helemaal van nu maar eigenlijk allemaal inwisselbaar. Wie wonen daar? Waar houden ze van? Ik vind het belangrijk dat een interieur iets zegt over de bewoners. Een goede en niet heel ingewikkelde manier om iets persoonlijks toe te voegen aan je interieur is met een verzameling van het één of ander. Dat kan van alles zijn. Van schelpen die je meegenomen hebt van een vakantie tot kostbare familie erfstukken. In ieder geval iets waar jij heel blij van wordt en wat bij jou past.

Rariteiten kabinet

Ik ben een ras verzamelaar dus laat ik maar eens een paar verzamelingen met je delen. Vooral de manier waarop je een verzameling kunt ‘ten toon stellen’. Zet de dingen die je verzamelt vooral bij elkaar en absoluut niet verspreid door het hele huis. Kies er bijvoorbeeld voor om je collectie in een vitrinekast te zetten. Daar kun je ontzettend veel in kwijt. Dingen die eigenlijk niet veel met elkaar gemeen hebben (behalve dat jij ze leuk vindt) vormen toch een geheel als ze bij elkaar in een kast staan.

Mijn allerbeste styling tip
Dingen die ik cadeau kreeg, meenam van mijn reizen, erfde en op rommelmarkten vond kregen een plekje in deze metalen vitrinekast van Woonexpress.
verzameling schelpen & fossielen
Verzameling

Kastje of kistje

Geen plaats voor een vitrinekast of niet genoeg spullen om een hele kast te vullen? Dan is een klein kastje of kistje ook een leuke manier om een paar dierbare spulletjes bij elkaar te zetten.

Allerbeste styling tip
In het kastje een verzameling houten doosjes van een overleden vriend van me. De schilderijplank (Ikea) waar je nog net een stukje van ziet is een mooie manier om behalve prenten ook kleine spullen neer te zetten.

allerbeste styling tip

TIP

Verzamel bijzondere schelpen, veren en stenen in een glazen vitrine doos zoals deze van VT Wonen

Aan de muur

Ook als je denkt nergens plek te hebben voor een verzameling, heb je vast wel een lege muur. Een prima plek voor een verzameling foto’s of schilderijen. De verzameling bloemen schilderijen in mijn slaapkamer (Mijn slaapkamer styling ) begon per ongeluk. Het grote schilderij in het midden kreeg ik 40 jaar geleden cadeau, daarna vond ik een schilderij op straat bij een vuilcontainer en zo begon langzamerhand een hele verzameling te ontstaan.

mijn allerbeste styling tip
Deze verzameling schilderijen begon per ongeluk maar ik kan nog even doorgaan met verzamelen!

Nog makkelijker is een verzameling foto’s. Iedereen heeft wel foto’s die dierbaar zijn en mooie herinneringen oproepen. Laat ze vergroten, zwart/wit afdrukken, doe ze in een simpele, bijvoorbeeld zwarte lijst en hang ze bij elkaar aan de muur.

Ik liet wat 50 e jaren foto’s afdrukken ( ja, dat schattige meisje ben ik). Ze hangen nu, ingelijst in oude lijsten, in de w.c.

Coffeetable styling

Ik heb een redelijk grote koffietafel (wat een tuttig woord eigenlijk) wat een heel goede plek is om een verzameling neer te zetten. Dan moet je inderdaad wel een ‘echte’ koffietafel hebben en niet een paar van die kleine tafeltjes bij elkaar wat enorm hip is maar waar je niet veel op kwijt kunt. Om te zorgen dat je verzameling er niet een beetje verloren bijstaat kun je het beste een ondergrond creëren met bijvoorbeeld een dienblad of een stapel boeken en/of tijdschriften. Op die manier krijg je ook hoogteverschil wat je verzameling nog interessanter maakt om naar te kijken.

coffee table styling
mijn allerbeste styling tip
Geef je verzameling ‘body’ met een stapel boeken en/of tijdschriften .

Onder of in glas

Ik ben een groot liefhebber van glazen stolpen: ooit bedacht om kostbare items stofvrij te houden. Soms vind je op een rommelmarkt nog een echte oude en nieuwe stolpen zijn in verschillende winkels te koop zoals Ikea, H&M Home of Fonq.nl.

Glazen stolp
De grote stolp is echt oud en vond ik op een antiekmarkt, de rest heb ik her en der nieuw gekocht.

Je kunt kleine spulletjes ook in een grote glazen pot doen. Op die manier ziet zelfs een verzameling knopen of wijnkurken er decoratief uit!

Allerbeste styling tip
Ik bewaar zilveren pillendoosjes en servetringen in een grote glazen stopfles.

Ik hoop dat mijn voorbeelden je inspireren. Kijk eens om je heen, je hebt vast al de nodige spulletjes die nu nog misschien her en der door het huis staan maar waarmee je met een beetje moeite een mooi persoonlijk styling statement kunt maken. Laat je mij weten wat jij verzamelt en hoe jij dat ‘ten toon stelt’?

Mijn blog kan affiliate links bevatten. Dat betekent dat als je het artikel via mijn link besteld ik daar een kleine vergoeding voor krijg (uiteraard zonder dat jij meer betaalt). Vanzelfsprekend deel ik alleen artikelen die ik zelf ook hartstikke leuk vind! Shop bijvoorbeeld via een van onderstaande webshops. Alvast bedankt!

VT WonenFonqBol.comHemaBlokkerPraxisWoonexpressSanitairkamerPlantje.nlKees Smit.nl Riverdalenl.com Catawiki

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d