Verjaag januari blues met deze (woon)tips & tricks

Januari blues: het schijnt een echte aandoening te zijn waar veel mensen last van hebben. Nou is dat niet zo verwonderlijk. De feestdagen en vrije dagen zijn voorbij, het is koud & vroeg donker en het is nog vreselijk lang wachten voor het weer lente wordt. Maar eerlijk gezegd heb ik er geen last van. Hoewel ik een hekel heb aan kou kan ik toch van elk seizoen genieten. Dik ingepakt ga ik elke dag (en daarmee bedoel ik echt elke dag ongeacht het weer) een uur wandelen met Nera. Behalve beweging en frisse lucht heb ik nog meer tips & tricks als favoriete ‘anti-januari blues’ recepten.

januari blues
Wandelen in de polder verveelt nooi!
januari blues

Verander iets in je interieur

Ik word altijd heel blij van iets nieuws in huis. Nu heb ik het afgelopen jaar, sinds mijn verhuizing, niets anders gedaan dan iets veranderen in het interieur. Dat zal je niet ontgaan zijn als je mij al langer volgt. Maar het hoeft niet altijd iets groots te zijn en je hoeft niet perse een verfkwast te pakken. Soms kan het iets heel eenvoudigs zijn zoals het veranderen van een schilderijplank. Ik ben groot fan van een schilderijplank want je kunt op die manier makkelijk iets veranderen zonder gaten in de muur te maken.

schilderijplank
De schilderijplank van Ikea verfde ik mee in de kleur van de muur.
schilderijplank
Zo’n schilderijplank verander je in een handomdraai.
januari blues: weg ermee

Met je handen in de aarde

Ik vind niets zo ontspannend als lekker met mijn handen in de aarde wroeten. Dat kan nu natuurlijk niet buiten maar je kunt wel je kamerplanten extra aandacht geven. Verpot planten die uit hun pot dreigen te groeien en geef ze wat nieuwe, verse aarde.

planten tegen januari blues
Zet je planten dicht bij elkaar. Kleine planten kun je het best op een tafeltje zetten, dat zorgt voor een mooi hoogteverschil.

Het is ook een dankbaar werkje om planten te stekken om zo op een goedkope en leuke manier je verzameling planten te vergroten. Het vergt wel enig geduld voor die stekjes volwaardige planten zijn geworden maar het geeft zeker voldoening.

stekken
Meer weten over de de kunst van het stekken van verschillende planten? Het boek ‘Stekken en meer’ vertelt je er alles over!

Geef een etentje

Lockdown of niet, een etentje thuis kan wel en is zeker zo gezellig. Kies voor een makkelijk gerecht zodat je niet uren in de keuken hoeft de staan (lekkere stamppot of pasta) en geef wat extra aandacht aan het dekken van de tafel. Op die manier creëer je toch een beetje het ‘uit eten’ gevoel.

vintage servies
In kringloopwinkels of rommelmarkten zoek ik altijd naar bijzonder servies.
vintage servies
Het grootste deel van deze verzameling servies vond ik tijdens een tripje naar Frankrijk.

Instant januari blues verjager

Neem bij het boodschappen doen gelijk een bosje bloemen mee. Kleurige bloemen zorgen meteen voor een beetje voorjaarsgevoel (hoewel die nog ver weg is). Hoe makkelijk kan het zijn!

bloemen tegen januari blues

Ik kwam een erg leuk boek tegen vol voorbeelden hoe je het hele jaar door je huis kunt stylen met bloemen en/of vondsten uit de natuur. Dat varieert van simpele vaasjes met een enkele bloem tot indrukwekkende boeketten. Het boek staat ook vol tips hoe je zelf een pluktuin kunt aanleggen zodat je uit eigen tuin kunt plukken. Maar heb je geen tuin of heb je niet zulke groene vingers dan kun je met gekochte bloemen natuurlijk ook aan de slag.

Style je interieur met vondsten uit de natuur.
In Bloei heet dit boek vol inspirerende voorbeelden hoe je het hele jaar door je huis kunt stylen met bloemen.

Geniet van het moment

Verder geniet ik vooral van de gezelligheid binnenshuis. Ik heb altijd kaarsen aan en als de kinderen op bezoek komen of vrienden gaat lekker de houtkachel aan. Zo kun je ook tegen de wintermaanden aankijken!

Sovschoice
Mijn dochter Sophie (vanSovschoice.com) met de kleine Xoë-Xophia.

Heb jij last van januari blues? Hoe ervaar jij de wintermaanden en wat zijn jouw tips om ze zo goed mogelijk door te komen? Laat je een berichtje achter?


Mijn blog kan affiliate links bevatten. Dat betekent dat als je het artikel via mijn link bestelt ik daar een kleine vergoeding voor krijg (uiteraard zonder dat jij meer betaalt). Vanzelfsprekend deel ik alleen artikelen die ik zelf ook hartstikke leuk vind!

VT Wonen FonqBol.comHemaBlokkerPraxisWoonexpressSanitairkamerPlantje.nlKees Smit.nl Riverdalenl.com Catawiki

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: