4 budgetvriendelijke stylingtips voor je interieur

Bezig zijn met de styling van mijn huis (of mijn tuin) vind ik een van de leukste dingen die er zijn. Ik verzin altijd wel weer iets om te veranderen of toe te voegen aan mijn interieur. Dat kan ook best zonder heel veel geld uit te geven zoals deze budgetvriendelijke stylingtips laten zien.

Stylingtip # 1

Een kitscherige bloempot, gevonden in de kringloopwinkel (bijna niet gekocht want best lelijk) en een paar terracotta bloempotten: dat is niet waar je aan denkt bij een mooi styling hoekje. Ik gaf alles een paar lagen matzwarte verf uit een spuitbus en voilá! Zo vormen de meest uiteenlopende dingen een mooi geheel. Hoe je het mooiste resultaat krijg lees je in deze eerdere blog.

budgetvriendelijk stylingtips

Styling tip # 2 Gratis groen

Een mooie & makkelijke manier van gratis plantjes is natuurlijk stekjes nemen van je bestaande planten. Nog leuker vind ik het om plantjes te kweken uit avocado pitten. Als ze eenmaal uitgekomen zijn laat ik ze in een bollenvaasje op water gewoon verder groeien maar je kunt ze ook in een pot aarde zetten. Net wat je het leukste vindt.

avocado pitten ontkiemen
De achterwand van de keuken is betegeld met goudkleurige tegels (niet echt budgetvriendelijk wel mooi!)

Zo laat ik een avocado pit ontkiemen: leg de pit 48 uur in het water, haal het schilletje eraf en wikkel de pit in vochtig keukenpapier. Stop dit in een afgesloten plastic zakje en leg het op een warme plek. Afhankelijk van de pit kan het een paar weken duren voor hij ontkiemt maar sommige pitten ontkiemen niet. Dus doe altijd een paar pitten tegelijk, zo heb je meer kans op resultaat.

budgetvriendelijke stylingtips
Avocado pitten op water en een pannenkoekenplant. Dat is trouwens een plant die je erg makkelijk kunt stekken. De gedroogde berenklauw heb ik afgelopen herfst tijdens een wandeling ‘geplukt’.

Stylingtip # 3 Pimp een meubel

In principe knapt elk houten meubelstuk waar je op uitgekeken bent, enorm op van een verfbeurt. In mijn geval heb ik een paar teakhouten tuinstoelen die ik bijna had weggedaan, nieuw leven ingeblazen.

stoel pimpen

Met een restje verf waarmee ik mijn schuur & schuttingen had geverfd, zijn die stoelen een aanwinst voor mijn tuin geworden. Ze waren nog in goede conditie maar zo vergrijsd en vlekkerig dat ik ze vreselijk armoedig vond. Het verven van de stoelen, lekker op mijn gemak in het zonnetje, was een leuk werkje en zo kunnen ze weer een tijdje mee.

budgetvriendelijke stylingtips
De zwarte stoeltjes zien er weer helemaal trendy uit.

Stylingtip # 4 Alle spulletjes, verzamelen!

Eigenlijk zijn dit 2 tips in één. Ruim eerst alle spulletjes & prulletjes op die overal verspreid door je kamer staan. Kijk eens kritisch welke dingen echt leuk zijn en/of iets voor je betekenen en maak daar een mooie verzameling van. Dat kan door ze in een glazen doos te stoppen of onder een glazen stolp. Zo krijgen zelfs de meest gewone dingen zoals bijvoorbeeld schelpen of stenen opeens allure!

verzameling
Bij het vinden van een glazen vitrinedoos moet je een beetje geluk hebben. Ik kocht deze bij de Action
budgetvriendelijke stylingtips
Glazen stolpen vind je o.a. bij Ikea en Fonq in verschillende maten en prijsklassen.

Ik ben zelf ook helemaal geïnspireerd door mijn eigen budgetvriendelijke stylingtips! Mijn eetkamerstoelen worden kaal en niet op een leuke distressed manier. Ik denk er over na om nieuwe te kopen maar ik ga eerst beginnen er één te verven. Kijken of dat leuk wordt. Als ik er tevreden mee ben, zal ik dat zeker delen! Wil je geen blog missen?

Gratis inspiratiegids

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe blogs? Laat je email adres achter dan krijgt je een wekelijke update over mijn nieuwste blogs. EN… je ontvangt mijn gratis inspiratiegids met 5 makkelijke manieren om je huis makkelijk & snel op te leuken!

Mijn blog bevat affiliate links. Dat betekent dat als je het artikel via mijn link bestelt ik daar een kleine vergoeding voor krijg (uiteraard zonder dat jij meer betaalt).

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: