🎈Mijn woonblog viert zijn 5-jarig jubileum!

Op aanraden van mijn dochter Sophie begon ik 5 jaar geleden mijn eerste woonblog, op 22 juni 2017 om precies te zijn. Toen zij tussen neus en lippen zei: ‘mam, waarom begin je geen woonblog?’, dacht ik: ‘ja waarom ook eigenlijk niet’. Alles wat met wonen te maken heeft, is mijn grote passie. In de afgelopen 5 jaar postte ik, een enkele uitzondering daargelaten, elke week een nieuwe blog. Ik vind het ontzettend leuk om vast te leggen wat ik allemaal uitspook in mijn huis & mijn tuin en dat ik er zoveel andere mensen ook blij mee maak en mee kan inspireren, is mooi meegenomen.

Mijn allereerste woonblog

Mijn allereerste blog ging over het schattige schuurtje achter in mijn tuin, dat destijds (in 1992) de doorslag gaf bij de aankoop van mijn huis in Amstelveen (Toen ik het schuurtje zag, was ik verkocht!). Die allereerste blog over mijn schuurtje wordt nog steeds gelezen en na een aarzelend begin van 87 pageviews in het eerste jaar is het ondertussen in totaal bijna 10.000 keer gelezen.

allereerste woonblog
Het schattige schuurtje in mijn vorige huis.

Gelukkig had ik dankzij al het verven van muren en meubels en rommelen in de tuin genoeg onderwerpen om over te schrijven. Een van de uitschieters was mijn blog over het maken van een ‘bottlegarden’ (Hoe doe je dat: zo’n dichte fles met planten maken?). Ruim 25.000 keer werd dat gelezen en het leuke is dat die fles het na 4 jaar nog steeds goed doet.

woonblog over bottlegarden
Deze fles deed ik ruim 4 jaar geleden dicht en ik heb er verder geen omkijken naar.

Een nieuwe impuls

Toen ik ergens in 2019 de beslissing nam om te verhuizen, gaf dat weer een heel nieuwe impuls aan de onderwerpen voor mijn blog. De zoektocht naar een nieuw huis (weg uit de stad, naar het platteland), de voorbereiding voor de verhuizing en dan het grote moment! December 2019 kreeg ik de sleutel van mijn nieuwe huis, een leeg , vooral wit , canvas dat ik nog helemaal naar mijn eigen smaak kon inrichten. Om maar een paar voorbeelden te noemen: de spierwitte keuken (inclusief witte tegels) kreeg een gedaanteverwisseling,

keuken metamorfose woonblog
Mijn witte keuken werd zwart gespoten. Zwarte afvalemmer Brabantia.

de wit betegelde badkamer kreeg zonder ingrijpende verbouwing een totaal andere sfeer

woonblog badkamer pimpen
De witte badkamer kreeg stoere zwarte elementen, veel planten en een groot portret van Werk aan de muur.

en mijn slaapkamer werd een ‘bloemrijk’ geheel.

bloemenbehang
Boven het bed behang uit de Museum collectie van Eijffinger.

De tuin kon natuurlijk niet achterblijven en werd van een saai geheel met een ‘gazon’ van kunstgras een heerlijke plek vol bloeiende planten.

tuin met pergola

Iets erin: iets eruit!

Voordat ik ging verhuizen had ik al meubels weggedaan omdat ik wist dat die niet zouden passen in mijn nieuwe huis. Langzamerhand komen er wat nieuwe meubels in mijn huis maar dat betekent wel dat er iets uit moet. Om niet een vol huis te krijgen is mijn stelregel dat er alleen iets nieuws in mag komen als er iets ouds weggaat (dat geldt niet voor accessoires, die berg ik gewoon op op zolder als het teveel wordt). Van de 2 fauteuils in mijn vorige huis was alleen mijn mid-century leren stoel (een erfstuk van mijn ouders) over gebleven dus ik mocht van mijzelf nog een nieuwe stoel kopen.

gele stoel
Okergele fauteuil van Zuiver.

De metalen lockers die ik nog meenam uit mijn vorige huis, verving ik onlangs door een kast in verschillende hoogtes met ‘smalle latjes’ deuren. Ik vind deze houten kast een mooie ‘warme’ afwisseling met de vele ‘koele’ elementen in mijn kamer zoals de donkere stenen vloer en de zwart leren stoel.

smalle latjes
Kast van Besta basiselementen en Bjorkoviken deuren van Ikea.

Ideeën genoeg

Voorlopig heb ik nog geen gebrek aan nieuwe ideeën en verandert er elke keer weer iets in mijn interieur. Er zit al weer een volgend project in mijn hoofd. Mijn witte eetkamerstoelen vind ik niet meer passen in mijn kamer en eerlijk gezegd ben ik er ook een beetje op uit gekeken. Wat ik ga doen? Dat blijft nog even een verrassing.

volgend project voor woonblog
Deze stoelen hebben hun langste tijd gehad.

Wil je geen woonblog missen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief (als je dat nog niet gedaan hebt) zodat je altijd een berichtje krijgt als er weer een nieuwe blog online is! En… je ontvangt direct een gidsje met 5 makkelijke & leuke manieren om je huis geweldig op te leuken! 🎁

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: