Binnenkijken bij interieurstyliste Annelies Morris: dit is haar stijl!

We kennen elkaar van vroeger. Ik werkte als freelance styliste voor onder andere Nouveau waar Annelies ook regelmatig voor werkte. Ik als modestyliste, zij als interieurstyliste. We zagen elkaar ruim 10 jaar geleden voor het laatst tot we elkaar weer tegenkwamen bij een woonevent. Ik ben groot fan van haar woonproducties die een heel eigen stijl hebben. Hoe zou haar interieur er uitzien? Daar was ik super benieuwd naar dus ik maakte een afspraak om bij haar langs te gaan.

Binnenkijken bij interieurstyliste Annelies Moriis

Annelies Morris

Na de kunstacademie in Rotterdam kwam Annelies terecht bij Libelle als styliste bij de praktische redactie. Vanaf 1980 werkt zij als freelance interieurstyliste voor onder andere VTWonen, Margriet, Eigen Huis & Interieur, Seasons, Nouveau, Residence en commerciële opdrachtgevers. Daarnaast maakt zij prachtige ‘paper art’: ware kunstwerkjes van stillevens en portretten, met de naaimachine ‘geborduurd’ op papier.

Haags herenhuis

Annelies woont met haar vriend in Den Haag, in een mooi huis (1912) vol originele elementen. Zoals zoveel woningen uit die tijd is het een lang en smal huis maar toch voelt het verrassend licht en luchtig aan door het gebruik van lichte kleuren en natuurlijk de prachtig hoge plafonds.

Binnenkijken bij interieurstyliste
Behalve het hoge plafond en de terrazzo vloer is ook de indeling nog origineel met een dichte keuken aan het eind van de gang.

De keuken is voor een groot deel nog origineel. Nu eens geen open keuken maar gewoon zoals het vroeger was. Het terrazzo aanrechtblad is gebleven, de kastdeurtjes zijn vervangen, evenals de tegels boven het aanrecht.

keuken

Kamer en suite

De voorzijde van de kamer en suite is een heerlijk lichte plek waar Annelies graag ‘s morgens aan tafel zit met koffie en een krant.

voorkamer van interieurstyliste
De oorspronkelijk houtkleurige Philippe Starck stoelen heeft Annelies in een lichte kleur laten spuiten.
ikea hack

Ikea hack

De eettafel bestaat uit 2 tegen elkaar aangeschoven tafels van Ikea. Op het tafelblad is Forbo Furniture aangebracht, een mooie matte afwerking die in veel verschillende kleuren verkrijgbaar is.

stilleven op tafel en aan de muur
Stilleven: Peter Harskamp

De woonkamer bevindt zich in het midden met daarachter nog een serre. De muren van de serre zijn in een helder gele kleur geverfd. Zo lijkt het of de zon altijd schijnt!

zo woont een interieurstyliste
Kunstwerk boven bank:Thomas Ankum
interieurstyliste: eigen werk
In de serre hangt deze mooie foto. Styling Annelies. Fotograaf Peggy Janssen.

Verzamelingen

Het kan bijna niet anders dan dat een interieurstyliste ook het een en ander verzamelt.

verzameling groen glas
In de metalen kast in de woonkamer een verzameling vintage groen glas.
rariteiten kabinet
Rariteiten kabinet in de voorkamer. Ik ben weg van die kleur blauw!

Naar boven

Op de bovenverdieping zijn de slaap- werk- en badkamer.

wall art bij interieurstyliste
Langs de trap naar boven een inspirerende art wall in black & white. Het is duidelijk dat hier een interieurstyliste woont. Foto gebouw: Wim Bettenhausen.

In de werkkamer kon ik het niet laten de boekenkast te fotograferen. Ik hou van zo’n creatieve ‘chaos’. Ik kan er heel lang naar kijken: hoe die schilderijtjes daar hangen en die losse spulletjes daar min of meer toevallig staan.

creatieve chaos : boekenkast

De boekenkast is een mooi contrast met het rustige, evenwichtige ‘plaatje’ aan de andere muur waar een oud kastje staat met daarboven een prachtige foto waar Annelies ook de styling van gedaan heeft.

metamorfose oud kastje

Metamorfose van een oud kastje

Het houten kastje in de werkkamer (erfstuk van Annelies’ moeder) werd wit geverfd. De panelen in het onderste kastje zijn beplakt met behang.

De slaapkamer is een prettige, serene kamer in grijzig paars en verschillende tinten groen.

slaapkamer interieurstyliste
kastje beplakt met behang
De krullerige, gouden pendule heeft Annelies moeiteloos gecombineerd met strakke vazen. Ook dit kastje is beplakt met behang.

Atelier

De zolderverdieping is een heerlijk lichte atelier ruimte. Hier staat onder andere de naaimachine waar Annelies haar mooie kunstwerken mee maakt.

atelier van interieurstyliste
atelier

Wat ik het mooie vind van de inrichting van dit huis, is dat je duidelijk kunt zien dat het langzaam gegroeid is. Het is een combinatie van erfstukken, kringloopvondsten en spullen die Annelies tijdens haar werk als interieurstyliste tegenkomt. Annelies en ik zijn het er roerend over eens dat zo’n combinatie veel boeiender is dan een kant & klaar nieuw aangeschaft interieur.

Schilderij: Joop Polder.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d