Mijn meest dankbare verfklussen in 2022: een terugblik

Er is niet veel nodig om mij naar een verfkwast te laten grijpen: verf is een makkelijke manier om iets in je interieur te veranderen. Mijn meest dankbare verfklussen van het afgelopen jaar laat ik graag nog een keer de revue passeren.

Verfklus # 1

Witte deur kreeg kleur

Alle muren in mijn woonkamer hebben een kleur. De deur naar de gang is van zwart metaal met glas. De witte deur naar mijn trapkast was een enorme dissonant in dit geheel.

Het verven van deze deur was één van de eerste verfklussen die ik in 2022 aanpakte. Ik vond dit best een spannende onderneming. De deur heeft namelijk een super gladde afwerklaag en ik was benieuwd of verf hier goed op zou pakken. Ik gebruikte Mooi Makkelijk Deuren & Kozijnen verf van Flexa. Deze is te gebruiken op praktisch alle ondergronden en je hebt geen grondverf nodig.

Verfklussen: deur verven
De deur kreeg dezelfde kleur als de muur en valt nu mooi weg is het geheel.

Verfklus #2

Stoelen verven

Ik wilde iets anders met mijn witte eetkamerstoelen. Heel milieubewust besloot ik om ze niet weg te doen (op twee na) maar ze een andere kleur te geven.

Ik verfde drie van de vier stoelen die ik had gehouden zwart en één kreeg een opvallende, andere kleur: roze. Ook hier gebruikte ik weer speciale verf namelijk Mooi Makkelijk Meubels. Ik kocht twee nieuwe (zwarte) stoelen en zo kreeg mijn eethoek een nieuwe look.

Verfklussen: eetkamerstoelen verven
De tafelpoten verfde ik ook zwart.

Verfklus #3

Verloren hoekje op zolder

Een ongebruikt hoekje op zolder kreeg een nieuwe functie. Ik begon met het verven van de muur met een restje muurverf in de kleur Brave Ground.

Ik kleedde dit hoekje aan met een verrijdbare ‘klustafel’ en een kist voor plaids en kussens.

Verfklussen op zolder

Verfklus # 4

Tuindeuren verven

Zodra het weer het toeliet ging ik buiten aan de slag. Ik had verleden jaar al mijn schuur & schutting zwart geverfd maar aan de tuindeuren (ik heb er twee) was ik nog niet toegekomen.

Verfklussen in de tuin
Ik gebruikte een matte, milieuvriendelijke houtverf die heel makkelijk te verwerken is.

Pergola zwart verven
Ook de nieuw geplaatste pergola verfde ik (natuurlijk) zwart.

Verfklus #5

Kast op zolder

Nadat ik mijn witte zolder wat sfeervoller had gemaakt met bruine accenten, kon de grijze kast niet achterblijven.

Ik had nog een pot donkerbruine muurverf staan die ik overgehouden had na het verven van muren elders in huis. Ik besloot om daarmee de lichtgrijze kast een make-over te geven. Muurverf zou ik niet zo snel gebruiken op een houten meubelstuk dat intensief gebruikt wordt maar deze kast kan dat best hebben. Hij is prachtig geworden met z’n matte, donkerbruine kleur en ik heb een restant verf mooi weggewerkt!

Kast verven

Welke verfklussen ga ik in 2023 doen?

Ik heb eerlijk gezegd nog geen plannen gemaakt voor nieuwe verfklussen Maar mezelf kennende zal ik ook volgend jaar wel weer een of ander verfproject aanpakken. Stay tuned!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: