Mijn huis in VTWonen magazine

Het is alweer 3/4 jaar geleden dat mijn huis werd gefotografeerd maar nu is het zover: in het januari nummer staat mijn huis in Vtwonen. In het verleden stond mijn huis wel vaker in bladen maar dit is de eerste keer dat mijn nieuwe huis deze eer te beurt valt. Ik ben best trots hoe ik van mijn ‘gewone’ nieuwbouwhuis een unieke en persoonlijke woonplek gemaakt heb en dat is ook de kop en het intro van de 14 pagina’s die aan mijn interieur gewijd zijn.

Mijn huis in VTWonen

De kunst van het upgraden

“Van een doorsnee nieuwbouwwoning een eigen sfeervolle plek maken, kan lastig zijn. Niet voor interieurblogster Anita van Delft. Zonder ook maar iets te verbouwen, wist ze haar eengezinswoning helemaal naar haar smaak te transformeren tot een warm thuis vol vintage en unieke eyecatchers”.

Fotografie Louis Lemaire/styling Anja Bas Backer/tekst Inge van Lieshout/ tekstbewerking Anne-Flore Muller

Altijd bezig

Wat ik vooral erg leuk vind als ik de foto’s bekijk, is om te zien wat er in de periode tussen fotografie en publicatie alweer veranderd is.

Mijn huis in VTWonen

Eettafel & stoelen

Ik vond de witte eetkamerstoelen wel heel erg afsteken tegen alle donkere kleuren in de keuken. Ik twijfelde tussen wegdoen of houden en verven. Ik koos een gulden middenweg. Op deze foto zie je ook nog goed de ‘scherpe’ scheiding tussen de donkerbruine en roze kleur op de muur. Ook daar verzon ik een creatieve oplossing voor.

Ik vond het niet nodig om mijn witte stoelen weg te doen alleen vanwege de kleur. Maar ik had ook zin in wat nieuws. Dus ik deed twee stoelen weg en verving die door nieuwe stoelen: een zwarte Pastoe stoel en een houten stoel naar Deens ontwerp.

Van de 4 overgebleven stoelen verfde ik er 3 zwart en 1 knalroze. Ook de tafelpoten werden zwart geverfd (Mooi Makkelijk Meubels verf)

Eetkamer
creatief met behang
In Creatief met behang lees je meer over dit behangproject.

Vervangen

Soms moet een meubelstuk verdwijnen omdat ik echt helemaal iets anders wil. Om niet een overvol huis te krijgen hanteer ik meestal de regel: iets erin, iets eruit’.

mijn huis in VTWonen

Plantentafeltje & lage kast

Het houten plantentafeltje maakte plaats voor een superleuk tafeltje dat ik in een kringloopwinkel vond. Als je goed kijkt zie je links nog een stukje van een lage kast bestaande uit 2 metalen lockers, ook die zijn verdwenen.

Tijdens één van mijn vele kringloopbezoekjes met mijn vriendin Anja, zag ik een over de top ‘krullerig’ tafeltje van koper met onyx blad. Opeens wist ik: dit is een tafeltje waar ik onbewust al lang naar op zoek ben (haha, zo werkt dat bij mij).

vintage vondst

De metalen lockers waren heel gewone Ikea kastjes die ik met zwarte Annie `Sloan verf een upgrade had gegeven maar na ruim 25 jaar trouwe dienst mochten die weg. Ik hou namelijk erg van een bepaald evenwicht tussen harde, ‘koude’ materialen en zachte ‘warme’. In mijn vorige huis had ik een houten vloer maar nu heb ik een donkere stenen vloer dus koos ik voor een kast met houten deurtjes (ook een Ikea kast trouwens).

Koffietafel

Er is nog een meubelstuk verdwenen namelijk mijn glazen koffietafel. De belangrijkste reden daarvoor zijn mijn 2 kleinkinderen: 2,5 en 1 jaar oud (zoontje van mijn zoon en dochtertje van mijn dochter).

Mijn huis in VTWonen

‘Gevaarlijke’ koffietafel

Als mijn kleinkinderen op bezoek zijn, doen ze niets liever dan achter elkaar aanrennen en die glazen tafel met zijn scherpe hoeken en randen paste niet echt in dat scenario. Ik vond dat een prima excuus om op zoek te gaan naar een andere koffietafel.

De glazen tafel verkocht ik via Marktplaats (daar had ik hem ook gekocht) en toen begon de online zoektocht naar een nieuwe koffietafel: geen metaal, marmer of glas en ook niet te gewoontjes. Ik kocht uiteindelijk de XL ronde tafel naar Deens ontwerp van donker gebeitst eiken. Terwijl ik bezig was bestelde ik ook nog een kleinere, hogere variant in de kleur zwart om het geheel wat speelser te maken.

Ronde koffietafels

Wat gaat er verder veranderen?

Badkamer

Mijn badkamer zier er nog hetzelfde uit behalve dat er 1 hangplant bijgekomen is. By the way: in de tekst staat dat ik fake planten in de badkamer heb maar dat is niet waar. Het zijn echte planten op 1 plantje na dat in een te donker hoekje staat.

4 reacties op “Mijn huis in VTWonen magazine”

  1. Wat leuk om zo’n grote reportage in de VT wonen te krijgen. Toevallig heb ik het magazine na vele jaren net opgezegd maar het grappige is dat ik jou, je huis en smaak toch ken en ik er via je blog en insta toch van mee kan genieten.

  2. Dat jij in VT Wonen blad komt, kan niet anders. Altijd met nieuwe ideeen, mooi ideeen waar ikzelf heel veel inspiratie kan uithalen. Je interieur is altijd TOP en je zal het TOP blijven doen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: