Plinten verven: ik ben nooit klaar met mijn interieur!

Ik ben nooit klaar met mijn interieur. Gelukkig maar want ik haal veel plezier uit ‘rommelen’ in huis maar waarschijnlijk denk je daarbij niet direct aan plinten verven. Al mijn muren hebben een kleur en sinds kort ook al mijn plafonds (behalve het plafond in de woonkamer, dat laat ik liever aan een schilder over). Wat mij nu opzettend opvalt (en ergert) zijn de witte plinten door het hele huis. Ik denk dat er heel wat mensen zijn die dat misschien niet opvalt of daar helemaal niets verkeerds in zien maar mijn handen jeuken om die plinten te verven!

plinten verven
De plint is nu nog wit maar binnenkort heeft deze dezelfde kleur als de muur.

Waarom plinten?

Plinten dienen als bescherming van de muur en als afwerking van de ruimte tussen vloer en muur. In een industrieel interieur worden plinten soms achterwege gelaten om een ‘eerlijke’, ruwe afwerking te benadrukken maar ik hou van plinten: geen platte plinten maar opstaande plinten tegen de muur. Mijn huis heeft gelukkig plinten: beneden zijn die 12 cm. hoog en boven 9 cm. So far, so good maar alle plinten zijn wit. Dat is logisch als je witte muren hebt maar bij mijn gekleurde muren springen die plinten heel erg in het oog.

Gekleurde plinten

Nu alle muren en (bijna) alle plafonds een kleur hebben zou je denken dat ik voorlopig klaar ben met mijn interieur (ik denk het zelf ook wel eens) maar ik heb gemerkt dat ik van het één in het ander rol. Plinten verven was dus het volgende op mijn programma. Ik heb matte lak gekocht in de kleuren van de muren en ben begonnen in de hal. Omdat de plinten dezelfde kleur als de muur krijgen hoef ik alleen de vloer af te plakken. Aangezien ik extra matte lak gebruik verschilt dit niet veel van de muurverf dus het randje tussen muur en plint kan ik makkelijk uit de hand verven. Een eventueel uitschietertje valt helemaal niet op.

plinten verven
Zoek de verschillen. De witte deurpost moet er natuurlijk ook nog aan geloven!

Plinten verven: zin of onzin?

Aan de ene kant is het verven van plinten niet het meest bevredigende klusje, ik denk niet dat iemand bij binnenkomst zal zeggen: wat zijn je plinten mooi geverfd! Aan de andere kant word ik er wel heel blij van omdat een (kleine) bron van ergernis nu verholpen is.

Kijk hoeveel rustiger dit oogt!

Van het één komt het ander

Hoewel ik nog niet klaar ben met de plinten (ik heb heel wat meters te gaan) borrelen er al weer nieuwe ideeën op in mijn hoofd. Nu de plinten dezelfde kleur hebben als de muur, vallen de witte deuren en deurposten des te meer op. Maar laat ik eerst het verven van de plinten afmaken voor ik aan iets nieuw begin. Wordt vervolgd!

witte deuren
Ik ben er nog niet over uit wat ik met de deuren ga doen maar wit zullen ze waarschijnlijk niet blijven 😊.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: