Mijn nieuwste interieur aanwinsten: waar haal ik het vandaan?

Leuke woonaccessoires vind ik op de meest uiteenlopende plekken. Ik ben zelden echt op zoek naar iets maar ben wel altijd gefocust op bijzondere en decoratieve spullen. Dus vallen die mij waarschijnlijk eerder op dan iemand die daar niet zo mee bezig is. Ik krijg geregeld de vraag waar iets vandaan komt dus leek het mij leuk wat meer te vertellen over de vindplaatsen van mijn nieuwste interieur aanwinsten.

De kringloop

Allereerst is daar natuurlijk de kringloop. Alleen als je daar ook van houdt, begrijp je waarom dit zo verslavend is. Elke keer dat ik een kringloopwinkel binnenloop, voel ik die verwachtingsvolle spanning: zal ik iets bijzonders vinden? Vaak is dat niet het geval maar dat mag de pret niet drukken. De keren dat ik wel wat vind maakt dat allemaal goed! Mijn laatste aanwinst (een bloemenschilderij) vond ik toen ik even 10 minuten een kringloopwinkel in liep terwijl mijn dochter en kleindochtertje in de auto zaten te wachten. Niet een scenario om rustig rond te snuffelen maar dit schilderijtje viel me meteen op.

nieuwste interieur aanwinsten
Bloemenschilderij uit de kringloop
art wall
Art wall in de slaapkamer.

Betaalbaar

Het loont ook de moeite om geregeld betaalbare winkels in te lopen zoals Kwantum, Karwei, Ikea etc. Ik word soms een beetje moedeloos van alle spulletjes die weliswaar trendy zijn en er best leuk uitzien maar waarvan je weet dat er duizenden van gemaakt zijn. Het is vaak veel van hetzelfde en ik ben ze al gauw zat, weet ik uit ervaring. Maar net zoals bij de kringloop ga ik gewoon heel vaak en dan opeens springt er iets uit wat mij aanspreekt zoals de felgroene lampenkappen die een plekje kregen in de slaapkamer.

Felgroene lampenkappen van Kwantum.

Online

Online op zoek gaan naar bijzondere interieur aanwinsten ben ik ook erg leuk gaan vinden. Het begon tijdens de lockdown (daarvoor deed ik dat eigenlijk niet zo vaak) en nu is online winkelen steeds normaler voor mij geworden.
Zeker als ik op zoek ben naar een specifiek item. Zoals een tijgerkleedje dat ik al bladerend in een woontijdschrift toevallig in een interieur tegenkwam. Het bleef in mijn achterhoofd spelen en op Etsy kwam ik precies tegen wat ik zocht: een tibetaans tijgerkleed.

Tibetan tigerrug
Tibetaans tijgerkleedje.

Een ander voorbeeld is mijn nieuwe lampenkap. Op instagram volg ik the Chateau. Ik heb namelijk erg genoten van de serie die een paar geleden op tv was waarin Angel en haar man Dick een Frans kasteel opknappen. In een van de afleveringen beplakte Angel alle muren in een kamer met antiek behang dat ze in ‘wiebertjes’ vorm had geknipt. Toen ik zag dat hier een dessin van gemaakt was voor onder andere behang, stof en ook een lampenkap, kon ik het niet laten: ik kocht de lampenkap. Een kleine tegenvaller was dat ik invoerrechten moest betalen aangezien de lampenkap uit Engeland komt en dit geen EU land meer is.

nieuwste interieur aanwinsten
De lampenkap plaatste ik op een voet (erfstuk) die ik nog op zolder had liggen.

Ik ging ook online op zoek naar een decoratieve theedoek en dat is nog niet zo makkelijk. Ik vond tenslotte heel toevallig een leuke bij Pipstudio toen ik op zoek was naar bordjes om aan de muur te hangen (Decoreren met borden op de muur).

nieuwste interieur aanwinsten

Online platforms waar ik ook wel eens wat koop zijn Catawiki (online veiling) en Marktplaats. (De volgende voorbeelden zijn trouwens geen recente interieur aanwinsten)

Farao lamp van Marktplaats
Deze Farao lamp vond ik op Marktplaats.
lamp Catawiki
Messing lamp met marmeren voet, gekocht op Catawiki.

Op de vraag waar ik mijn ‘spulletjes’ vandaan haal, kan ik dus alleen maar antwoorden: overal en nergens ๐Ÿ˜€.

2 reacties op “Mijn nieuwste interieur aanwinsten: waar haal ik het vandaan?”

  1. Anita schattig dat schilderij precies mijn smaak en de schemerlampkap vind ik ook geweldig. Ik ga ook neuzen op de adressen die je door gaf. Gr, wil

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: