Budgetvriendelijke interieurstyling: hoe doe je dat?

Laat ik om te beginnen bekennen dat als het om mijn interieur gaat ik soms moeiteloos veel geld uit kan uitgeven voor iets wat ik graag wil hebben. Daar tegenover staat dat ik budgetvriendelijke interieurstyling minstens zo leuk vind want dat is dubbel plezier. Ten eerste ben ik dan blij met de nieuwe look en blij dat ik het op een budgetvriendelijke manier voor elkaar gekregen heb. Benieuwd hoe je je interieur een frisse update kunt geven zonder al te veel geld te spenderen?

Kringloop & rommelmarkt

Het is natuurlijk een open deur intrappen als ik vertel dat tweedehands spullen kopen een budgetvriendelijke manier is om je interieur op te leuken. Je kunt daarbij denken aan kringloop bezoekjes en ik heb daar veel moois vandaan gehaald. Nu is dat niet voor iedereen vanzelfsprekend, soms is het moeilijk om tussen al ‘die ouwe troep’ iets moois te vinden. Ik merk ook dat sinds de kringloop een hot item geworden is (je kunt geen woonblad openslaan of er komen kringloopvondsten voorbij) het nog moeilijker is er iets van je gading te vinden. By the way: rondsnuffelen op rommelmarkten is natuurlijk ook superleuk, zeker omdat je daar meestal wat kan afdingen. Ik doe dat altijd wel respectvol en met een lach op mijn gezicht: vaak werkt dat!

budgetvriendelijke interieurstyling
In mijn kledingkamer een muur vol prenten, gevonden in de kringloop.

Marktplaats

Misschien is Marktplaats meer iets voor jou. Je kunt daar echte pareltjes vinden voor een leuke prijs. Het voordeel hiervan is dat je gewoon achter je laptop kunt gaan zitten, een aantal zoektermen kunt invoeren en dan maar scrollen. Ik ga altijd persoonlijk het item ophalen en reken dat ter plekke af. Je kunt HIER meer tips vinden hoe je veilig kunt aankopen via Marktplaats.

Budgetvriendelijke interieurstyling
Mijn laatste Marktplaats aanwinst: een vintage keramieken olifant

Marktplaats vondst

Pak de verfkwast

Een andere budgetvriendelijke manier om iets te veranderen in je interieur is de verfkwast pakken: voor mij een favoriete bezigheid ! Een houten stoel, een oud kastje of tafeltje waar je op uitgekeken bent? Koop een potje verf en ga aan de slag. Niets vind ik zo bevredigend als de metamorfose die ontstaat als iets een andere kleur krijgt. Zo veranderde ik mijn witte eetkamerstoelen. Ik kocht weliswaar 2 nieuwe (redelijk prijzige) nieuwe stoelen maar gaf de overige 4 stoelen een andere kleur. Heel tof effect en goedkoper dan wanneer ik 6 nieuwe stoelen had gekocht.

stoelen verven
4 witte stoelen kregen een andere kleur: 3x zwart en 1 knalroze!

Ook leuk om te lezen: Nieuwe eetkamerstoelen kiezen: klussen en/of kopen?

Deze grenenhouten kast heeft in de 30 jaar dat ik hem heb al minstens 5 keer een andere kleur gehad.

Een makkelijk alternatief is verven met een spuitbus. Zo kreeg een felgekleurde tuinkabouter met spuitverf een stijlvol gouden jasje.

‘Goedkope’ winkels

Met een beetje geduld en goed rondneuzen kun je in ‘goedkope’ winkels leuke styling items vinden. Denk bijvoorbeeld aan Hema, Ikea, Kwantum, Xenos etc. Wel probeer ik me niet te laten verleiden door een lekker prijsje maar goed na te denken of ik het echt mooi vind.

Breng in dat kader eens een bezoekje aan Lookalinterior: een Instagram account vol eigentijdse trends en budgetvriendelijke alternatieven.

budgetvriendelijke interieurstyling
Deze vaas ziet er design uit maar kocht ik gewoon bij de Hema.
Lampenkappen in opvallende kleur, gevonden bij Kwantum.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: