Onuitgepakte verhuisdozen: Ikea to the rescue!

Nog steeds stonden er op zolder al ruim 2 jaar een aantal onuitgepakte verhuisdozen. Niet omdat ik te lui ben om ze uit te pakken maar omdat ik gewoonweg geen ruimte heb om de spullen in die dozen ergens neer te zetten. Gelukkig kwam Ikea to the rescue!

Onuitgepakte dozen

Welke spullen zaten er in die onuitgepakte dozen? Het betrof een verzameling vintage, wit persglas die ik eigenlijk een beetje vergeten was. Sinds ik in mijn blog over verzamelingen een foto uit mijn oude huis deelde van die verzameling werd ik er weer een beetje verliefd op. Daar moest ik toch een plekje voor kunnen vinden! Alle plekken die eventueel geschikt zouden zijn in huis passeerden de revue in mijn hoofd. Het moest een donkere kast zijn tegen een donkere muur zodat het witte glas mooi uit zou komen.

ikea to the rescue
Deze foto maakte ik in mijn vorige huis. Al dit moois staat al ruim 2 jaar opgeborgen in dozen.

De juiste plek

De overloop op de eerste verdieping leek mij een geschikte plaats. Tussen de deuren naar de slaap- en werkkamer bevindt zich een muurtje van 64 cm. breed. De muren van de overloop zijn antraciet (evenals de plinten en het plafond) dus een mooie achtergrondkleur voor mijn witte verzameling.

muren en plafond Industrial Grey

De kast mocht niet te diep zijn want zo ontzettend breed is de overloop niet. Het moest een een simpele, zwarte kast worden, gewoon zijkanten en een paar planken. Eerst maar even online zoeken bij Ikea. Daar vond ik een ondiepe boekenkast (24 cm diep, 60 cm. breed) die hier precies zou passen.

Ikea to the rescue

Ikea to the rescue

Ik ging de boekenkast wel een beetje aanpassen. Voor een ruimtelijk effect wilde ik poten onder de boekenkast zetten. Ik kocht metalen poten van 23 cm. hoog die bij een ander kastensysteem horen maar met wat aanpassingen goed te gebruiken waren. Daarvoor heb ik de kast wel omgedraaid zodat de rechte bovenkant de onderkant werd waar ik goed de poten onder kon schroeven. Het plintje aan de oorspronkelijk onderkant liet ik achterwege waardoor boven alleen 2 opstaande randjes overbleven (kun je het nog volgen?). Ook de bijgeleverde achterkant gebruikte ik niet zodat de muur de achterwand vormt.

Ikea to the rescue: Finnby boekenkast
De bovenkant werd de onderkant en vice versa.
Ikea to the rescue

De puntjes op de i

Het storende witte stopcontact in de kast spoot ik zwart en de paraplubak en wandbordjes verhuisden naar de hal beneden. Na een paar uurtjes werk en wat hulp van Ikea had mijn verzameling een mooie plek gekregen.

IKEA to the rescue
Het stopcontact spoot ik matzwart met een bus spuitverf van de Action.
Hal
In de spiegel zie je nog de paraplubak staan

Ook leuk om te lezen: Stopcontacten spuiten: klein klusje, groots resultaat!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: