Hoe de herfst mijn interieur een boost geeft!

Ondanks de warme dagen waar we de laatste tijd op getrakteerd werden, voel ik aan alles dat de herfst in aantocht is. Het wisselen van de seizoenen zorgt bij mij altijd voor een enorme verander drift. Nadat de laatste tijd mijn aandacht vooral naar de tuin ging, heb ik nu zin om mijn interieur een boost te geven. En wat is een betere manier dan de verfkwast te pakken en een muur van kleur te veranderen?

Wat kleur kan doen!

Ik speelde al langer met de gedachte om de muur in mijn kamer die zacht roze was (Stylish Pink) een wat steviger kleur roze te geven.

Bij de Gamma haalde ik een verzameling kleurstaaltjes in verschillende roze tinten. Ik hield 3 favorieten over die ik stuk voor stuk tegen de muur hield. Gelukkig heb ik een groot beeldend inlevingsvermogen dus ik hoefde niet ook nog met kleurtesters te werken. Ik besloot voor de kleur ‘Makkelijk‘ te gaan. Omdat ik zo vaak verf koop, had ik geen zin om voor heel dure verf te kiezen en liet deze kleur mengen in het huismerk: Gamma extra mat muurverf. Daar heb ik geen seconde spijt van gehad: hij is inderdaad prachtig mat en dekte in 1 keer.

Voorbereidend werk

Voor een muur verven draai ik mijn hand niet om. Het zwaarste werk was het weghalen van de planten en accessoires en het van de muur halen van alle meubels. Daarna heb ik de randen afgeplakt. Ik besloot de plint gewoon mee te verven met de muurverf dus het was een kwestie van de vloer afplakken. Er kwam ook een rand afplakband langs het plafond. Ik laat daar altijd een randje wit over want zo krijg je een veel strakkere lijn dan wanneer je precies in de scheiding tussen plafond en muur verft. Bovendien vind ik het een mooi effect.

ik gaf mijn interieur een boost

Ik werd bij de eerste verfstreep op de muur al heel blij van de kleur. Het verven van de muur ging supersnel maar ik had nog wel een kleine uitdaging.

Creatief met behang

Ik had op de scheiding tussen de donkerbruine en roze wand heel creatief een uitgeknipte rand behang geplakt (Creatief met behang: mijn drie leukste voorbeelden!). Hoe ging ik dit oplossen? Ik dacht eerst met een klein kwastje om het behang heen te verven maar merkte al meteen dat dat niet mooi werd dus ik ging voor optie 2.

Ik haalde heel voorzichtig de randen van het behang van de muur. Gelukkig is dit vinyl behang redelijk makkelijk te verwijderen. Daarna verfde ik de muur onder de gedeeltes die los hingen. Toen de verf droog was plakte ik met beleid en een klein kwastje met behangplaksel het behang met al z’n uitgeknipte blaadjes, bloemen en stengels weer voorzichtig vast.

ik gaf mijn interieur een boost
Operatie gelukt!

Een middagje werk

Ik sta er versteld van hoe met een middagje werk mijn interieur zo totaal veranderd is en de uitstraling zoveel warmer. Niet alleen mijn interieur kreeg een boost, ook mijn humeur: ik ben superblij met het resultaat. Elke keer als in de kamer binnenloop word ik weer blij van deze kleur.

interieur een boost geven met kleur
Hier zie je goed het witte randje langs het plafond.
interieur een boost geven met kleur
interieur een boost geven
De kleuren van mijn meubels en accessoires komen tegen deze kleur prachtig uit.

6 reacties op “Hoe de herfst mijn interieur een boost geeft!”

  1. Wow, ongelooflijk dat dit voor jou maar één middagje werk is…
    Een super effect heb je bekomen, dit roze sluit zo mooi aan bij het roze van uitgeknipte behang

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: