Wat voor kerstboom wordt het dit jaar?

Dit jaar ga ik een kerstboom nemen. Voor jou misschien vanzelfsprekend maar ik heb al 6 jaar geen kerstboom in huis gehad. Ik was een paar keer op vakantie tijdens de kerstdagen, ik ging verhuizen rond de kerst en ik had verleden jaar gewoon geen zin in een kerstboom. Maar dit keer ben ik helemaal geïnspireerd en ik kan nog alle kanten op. Tijdens de verhuizing had ik namelijk al mijn kerstspullen weggedaan dus ik kan dit jaar helemaal opnieuw beginnen. Wat voor stijlen en kleuren zijn er allemaal qua kerstballen?

Traditionele kerstboom

Laten we beginnen met de gezellige, traditionele kerstsfeer: veel rood, een beetje wit en natuurlijk het groen van de kerstboom. Denk: ‘Engels landhuis’. Ik zie een knappend haardvuur voor me (kaarsen kan ook), een grote boom en geruite plaids over de bank.

Kerstboom traditioneel
Collectie van H&M Home
Kerst decoratie
Je kunt echte zuurstokjes in de boom hangen of een glazen ‘zuurstok’.
Kerst tartan pyjama
Bij deze ‘landhuis’ sfeer hoort natuurlijk ook een geruite flanellen pyjama om knus mee op de bank te hangen.

Glans & glitter

Goud, glitters en veren: het kan niet op als je voor deze stijl kiest. Ga voor kerstdecoraties in pasteltinten en in plaats van kerstballen zie je veel (kunst) bloemen, blaadjes en veren.

Kerstboom glitter
Gezien bij Intratuin
Kerstboom glitter
Gezien bij Intratuin

Kleur, kleur, kleur…

Als je één van mijn laatste blogs gelezen hebt, zal het je niet verbazen dat ik helemaal blij werd van de kleurrijke kerstversiering die ik overal tegen kwam. Ik wist het meteen: dit gaat het worden dit jaar. Dit is echt een stijl waar kleine kinderen ook blij van worden! Lekker felle kleurtjes en grappige ornamentjes in allerlei vormen. Mijn kleinkinderen (3,5 en 2 jaar) zullen dit geweldig vinden en ikzelf kan niet wachten tot ik een kerstboom kan kopen en versieren (wel even wachten tot na Sinterklaas).

Kleur in de kerstboom
Gezien bij Intratuin
Een paar weken geleden kocht ik deze geweldig leuke kerstversieringen (Kwantum). Ik vond het wel erg vroeg maar ik weet niet of ze nu nog te koop zijn.

Keep it simpel

Vind je dit alles too much, hou het dan lekker simpel. Versier je kerstboom alleen met lichtjes. Dat is super sfeervol en je hebt geen last van keuze stress.

kerstboom met lichtjes

2 reacties op “Wat voor kerstboom wordt het dit jaar?”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: