Dagboek van een tuingek

Ik ben een echte tuingek: Ik stofzuig zelfs de tuin! Is dat belachelijk of doe jij dat ook misschien? Nou ja, ik stofzuig het terras, niet de bloemperken maar dat mag duidelijk zijn. Mijn tuin is voor mij gewoon een extra woonkamer.

Dagboek van een tuingek

Ik heb een dagboekje bijgehouden, dat ik graag met je deel. Als dichterlijke vrijheid doe ik net of dit een week uit mijn (tuin)leven is, maar in werkelijkheid zijn die dagen uitgesmeerd over een aantal weekenden maar dit leest veel leuker, toch?

Dag 1.

Ik heb op verschillende plekken in de tuin klimrozen. Die bloeien zo uitbundig, dat is echt waanzinnig mooi.

dagboek tuingek
tuingek rozenboog
Het nadeel is wel dat op een gegeven moment alle uitgebloeide bloemen en blaadjes op de grond vallen. Ik begin gewoon met een bezem en tenslotte als finishing touch: die stofzuiger dus! Het is misschien niet zo goed voor de stofzuiger maar het werkt wel lekker snel.

dagboek tuingek 6

Dag 2

Ik heb een waanzinnig schattig schuurtje achter in de tuin staan (toen ik mijn schuurtje zag, was ik verkocht). Vandaag een emmer met sop en schuurspons gepakt voor de grote schoonmaak. Weg met opgespatte aarde en groene aanslag! Best een relaxed werkje op deze warme, zonnige dag.

dagboek tuingek 3

dagboek tuingek 4

dagboek tuingek 5
Dag 3

Ik hou niet van kale plekken in de borders. Sommige planten zijn dit jaar niet teruggekomen, dus daar ga ik even wat nieuwe plantjes inzetten.

dagboek tuingek 7

wooden shoes
Ik draag altijd klompen voor het werk in de tuin. Echt ideaal!
Dag 4

Vannacht heeft het geregend: goed voor de tuin en een prachtig gezicht: die waterdruppels op de Vrouwenmantel.

tuingek vrouwenmantel

tuingek vrouwenmantel 2
Vrouwenmantel, Geranium en een aangewaaide gele Klaproos
Dag 5.

Ik heb op heel veel plekken in de tuin één of andere clematis geplant.

clematis montana
De Clematis Montana bloeide vroeg in het voorjaar maar is nu uitgebloeid
tuingek clematis 1
Ik vergeet soms waar ik ze allemaal neergezet heb en word dan opeens verrast met bloemen in mijn groene klimop heg
clematis New dawn
Supermooie combinatie: lila Clematis en Rosa New Dawn
Dag 6

Vandaag met andere dingen bezig. Wel natuurlijk aan het einde van de dag mijn bloembakken water gegeven, en even een liefdevolle blik geworpen on mijn grappige, vintage  ‘Wombles’ tuinbeeldjes die ik een paar jaar geleden in Engeland vond.

gieter

tuingek Wombles

Dag 7

Tenslotte helemaal niets doen. Alleen maar genieten van het mooie weer en een boekje lezen in de tuin. Vanochtend natuurlijk wel in het bos gewandeld met Nera en nog net wat Fluitenkruid kunnen vinden (bijna overal uitgebloeid). Aan het eind van de dag lekker buiten eten met vriend en kids!

IMG_2125

tuingek Fluitekruid
De aardewerk pot kocht ik 20 jaar geleden in Frankrijk, de zwarte bamboe lantaarn komt bij Kwantum vandaan

yuingek eten in de tuin

Ben jij ook zo’n tuingek (als je een tuin hebt, tenminste) of heb je een tuin vol tegels met hier en daar een bloembak? (Soms is mijn tuin zoveel werk dat ik wel eens wou dat ik dat ook had, haha). Laat je een (tuin) berichtje achter?

6 reacties op “Dagboek van een tuingek”

 1. Hoi Anita, je hebt een prachtige tuin 😍 en dat schuurtje ….ik begrijp je helemaal! Ik dacht trouwens dat ik de enige was die de stofzuiger in de tuin gebruikt …..superhandig voor even het stoepje bij de voordeur of het terras achter 👍🏼

  • Hallo Christy
   Ha, gelukkig ben ik niet de enige met die stofzuiger😀 en dank je voor je compliment
   xxx Anita

 2. Hallo anita je bent niet de enigste met een stofzuiger buiten. Ik heb er eentje die speciaal buiten kunt gebruiken. Ik werd gek van het vegen. Ik heb een lange oprit en dan de tuin met verschillende terrassen . Erg handig.

 3. Wat een tuin, prachtig! Ik ben heel benieuwd wat voor planten je in je borden hebt staan. Wij zijn bezig met onze nieuwe tuin en jouw opbouw is prachtig & we leren graag van kenners

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d