Mijn 5 populairste woonblogs: een terugblik op 2018

Het eind van het jaar is een mooie tijd om mijn populairste woonblogs van het afgelopen jaar met je te delen. Vanuit mijn super relaxte vakantieadres in Toscane ben ik eens gaan onderzoeken welke blogs het aller, aller meest gelezen werden.

chillen in Toscane

Het resultaat is dat ik  blijkbaar niet de enige ben die graag DIY projecten aanpakt want dat soort blogs scoorde super hoog! Met als absolute winnaar van de top 5 populairste woonblogs:

Populaire woonblog # 1. Krijtverf voor fantastische Ikea ‘hack’

populairste woonblogs

Ik gaf twee metalen Ikea kasten met krijtverf van Annie Sloan een industriële look. Ik kreeg ook veel vragen over die Chalkpaint. Want het lijkt bijna te mooi om waar te zijn, verf waarbij je niet eerst hoeft te schuren of grondverven, die op bijna elke ondergrond gebruikt kan worden (zelfs textiel) en waarmee je bijzondere effecten kunt bereiken zoals ik kwam te weten tijdens een heel leuke workshop van Annie Sloan.

kussenhoes Annie Sloan/populairste woonblogs
Deze gaat van de zomer op mijn tuinbank maar daarover t.z.t meer

Ik leefde me ook uit op een saaie houten kist en gaf die een totaal ander uiterlijk door een beetje te experimenteren met verschillende kleuren Chalkpaint en Wax.

kist met chalk paint
Klik hier om te zien hoe deze kist er eerst uitzag
Populaire woonblog # 2  Hoe doe je dat: zo’n dichte fles met planten maken?

Deze blog scoorde net iets lager dan de nummer 1 maar werd daarentegen ontzettend veel gedeeld op Facebook. Ik ging aan de slag met glazen flessen, miniplantjes en mini gereedschap om een gesloten ecosysteem te creëren in een dichte fles. Ik maakte er een paar voor mijzelf die nu ruim een half jaar later er nog steeds florissant bijstaan en ik gaf er een paar cadeau.

populairste woonblogs
De rechter fles gaf ik cadeau aan Sophie
binnenkijken bottle garden
Ruim een maand later stond ie er al zo bij (Binnenkijken bij Sophie)
Populaire woonblog # 3 Ik koos fotobehang voor ‘bedrieglijk’ echt resultaat!

Hoewel behangen niet een dagelijkse bezigheid van mij is, heb ik mij er toch aan gewaagd. Weliswaar met een beetje hulp van mijn superhandige vriend.

Fotobehang
Een saaie witte muur kreeg opeens een raam!

Het meeste werk was nog het verwijderen van het oude behang maar het behangen zelf gaat best snel en je hebt meteen resultaat. Dit foto behang ‘ Cabin’ is van VT Wonen, waar je trouwens nog veel meer super leuke behangdesigns kunt vinden.

Populaire woonblog # 4 Hoe werk je een lelijke radiator super snel en makkelijk weg ?

Ik ergerde mij al jaren aan lelijke radiatoren in huis. Daar ben ik blijkbaar niet de enige in want ook deze blog werd veel gelezen. De oplossing vond ik bij Sentimo waar je heel eenvoudig een mooie bekleding kunt bestellen die je simpelweg zelf in elkaar zet.

sixties stoel -populairste woonblogs
En zo ziet het er nu uit
Populaire woonblog # 5 Pimp je interieur voor een ‘prikkie’!

Dit is natuurlijk altijd populair: je interieur opleuken voor (heel) weinig geld! Van de verschillende ideeën die ik gaf, kreeg ik de meeste likes voor een super kitscherige bloempot van de kringloopwinkel die ik zwart spoot.

bloempot voor je interieur
Ik vond deze bloempot in een kringloopwinkel. Lees ook mijn tips over succesvol Thriftshop hunting

Welke van deze 5 populairste woonblogs vind jij het leukst? Of is er één die niet in dit rijtje staat die je nog leuker en inspirerender vond? Ik vind dat echt heel interessant om te weten welke onderwerpen jou het meeste bezig houden zodat ik volgend jaar daar misschien op in kan spelen. Laat je een berichtje achter?

Mijn blog kan affiliate links bevatten. Dat betekent dat als je het artikel via mijn link besteld ik daar een kleine vergoeding voor krijg (uiteraard zonder dat jij meer betaalt). Vanzelfsprekend deel ik alleen artikelen die ik zelf ook hartstikke leuk vind!

 

4 reacties op “Mijn 5 populairste woonblogs: een terugblik op 2018”

  1. Goedemorgen Anita, ik vond de verandering van je badkamer erg leuk. En het grappige vind ik dat je spulletjes uit de kringloop gebruikt en daar iets speciaals van maakt. Ga zo door . Mvg. Babette

    • Hallo Babette
      Ik vind zelf mijn veranderde badkamer ook erg geslaagd en ben er nog steeds blij mee. Dank je voor reactie xxx Anita

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: