Terug van vakantie: 5 tips om je weer thuis te voelen

Terug van vakantie

Op reis gaan vind ik heerlijk maar thuis komen ook. Ik ben een kreeft (voor het geval je iets met sterrenbeelden hebt) en dat betekent dat ik erg huiselijk ben. Ik ben net terug van mijn reis naar New York (deel 1  & deel 2) en als ik dan mijn huis weer binnen stap, merk ik dat ik behoefte heb bepaalde dingen te doen, je zou het rituelen kunnen  noemen, om me het huis weer ‘eigen’ te maken. Mijn 5 tips zijn puur persoonlijk: negeer de dingen die je niet aanspreken en geniet van wat je wel aanspreekt!

Bloemen

Allereerst, en dat is natuurlijk een no-brainer, koop ik bloemen.  Dit is wel de allersnelste manier om net dat beetje extra kleur & sfeer in huis te brengen.

IMG_1065

IMG_1060

Schoonmaken

Dit lijkt misschien een gekke behoefte maar ik moet echt -dezelfde dag nog- iets schoonmaken. Normaal gesproken kan ik best een dagje tegen stof, hondenharen of een vlek op het aanrecht aankijken maar nu, net terug van vakantie, lijkt het wel of ik het huis met nieuwe ogen zie. Dus (ik geneer me een beetje om het te zeggen) ben ik eerst de trap gaan schoonmaken: hondenharen opzuigen en dweilen.

terug van vakantie- schoonmaak

Planten

Ik heb bepaald geen tekort aan planten in huis (Hoe mijn ‘huis zonder planten’ langzaam veranderde in een Urban Jungle ) maar ik vond dat de slaapkamer nog wel wat groen kon gebruiken. Dat werd dus even een bezoekje aan het tuincentrum alsof ik in New York nog niet genoeg gewinkeld had. Een beetje groen aanbrengen is natuurlijk net zo iets als bloemen kopen alleen gaat een plant wat langer mee.

terug van vakantie- plant in huis
De Spinnenplant of Graslelie is een plant die super makkelijk in onderhoud is en luchtzuiverende eigenschappen heeft dus ideaal voor de slaapkamer. Misschien niet de meest bijzondere plant maar de pot waarin hij zit (gevonden op een rommelmarkt) maakt veel goed.
plant is slaapkamer
Als je goed kijkt zie je dat deze plant heel donkerpaarse kelken heeft. Hij is precies de goede maat voor op het nachtkastje. De goudkleurige bloempot kocht ik ooit bij H&M Home.
Kaarsen

Je merkt dat het weer wat eerder donker wordt.  Hoewel dat aangeeft dat de zomer op z’n eind loopt, wat jammer is, is het daarentegen ook weer een reden om kaarsen te branden: toppunt van gezelligheid vind ik! Het liefst heb ik naast gewone kaarsen ook een geurkaars hier en daar want ik ben ook een liefhebber van lekkere luchtjes.

terug van vakantie- kaarsen in huis
Geurkaars van H&M Home.
terug van vakantie- kaarsen
Goudkleurige kaarsen van de Hema
Thuis eten

Tijdens vakanties wil ik absoluut niet koken. Nu kan dat niet als je in een hotel zit maar zelfs als ik in een appartementje verblijf waar wel een keuken is, zal ik nooit koken, nooit! Maar als ik dan weer thuis ben, terug van vakantie, verandert dat allemaal. Ik vind het leuk om op de fiets naar AH te gaan om boodschappen te doen, rommel weer wat in de keuken en nodig te kinderen uit om te komen eten.

collage-weer thuis

En..last but not least: eindelijk weer een ‘gewone’ boterham met kaas kunnen eten! Heerlijk 😀

boterham met kaas
Hoe zit dat bij jou? Vind jij het leuk om na een vakantie weer thuis te zijn of draai je als dat zou kunnen het liefst onmiddellijk om, terug naar waar je vandaan kwam? Ik hoor het graag! Laat je een berichtje achter?

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d