Van kleur wisselen: een potje verf is zo gekocht!

Komt het door de herfst en het prachtige wisselen van kleur in de natuur? Of werd ik aangestoken door mijn bezoek aan de laatste VT Wonen & Designbeurs en het kleurtestertje dat ik meenam bij de Flexa stand? Ik denk van alle twee een beetje maar een feit is dat de muur in de logeerkamer die ik nog niet zo lang geleden groen verfde (Hoe ‘even’ een muur verven weken duurde 🙈 ) nu alweer van kleur veranderd is!

collage-wisselen van kleur(1)

Ik was volkomen happy met m’n groene muur en toch bedacht ik opeens dat ik van kleur ging wisselen. Het kleurtestertje dat ik redelijk willekeurig had uitgekozen bij de Flexa stand lag al een poosje op mijn werktafel te vragen om aandacht. Nu ik hier zo over nadenk is het beter om te zeggen dat ik dat testertje niet willekeurig had gekozen maar intuïtief want dat is het natuurlijk. Hoe dan ook, ik wilde de kleur Velvet Touch heel graag ergens in huis gaan toepassen en de meest geschikte kamer was de logeerkamer (die ik trouwens steeds vaker als slaapkamer gebruik omdat dit de kamer met de meeste ruimte is). Die paarsige bordeaux kleur leek mij helemaal te gek met de roze/wit gestreepte muren.

IMG_1644
IMG_1642

Terwijl ik bezig was met verven bedacht ik wat een mooie metafoor dit is voor het leven. Soms vinden we het nemen van beslissingen zo moeilijk en nu heb ik het niet alleen over de beslissing welke kleur er op de muur moet komen (hoewel ook heel veel mensen dat al een moeilijke keuze vinden). Ik heb het over keuzes die iets ingrijpender zijn dan het verven van een muur maar het is goed om je te realiseren dat je altijd weer een andere keuze kan maken! Dat is dus precies wat ik deed. Ik kon de verf ook nog met 50 % korting bestellen als beursactie.

IMG_1691

Voor het verven van zo’n muurtje draai ik mijn hand niet om dus dat was zo gebeurd. Het moest wel twee keer voor een echt mooi resultaat. Ik kwam helemaal in een verander modus en wilde ook meteen het beddengoed en de gordijnen aanpassen. De donkergroene gordijnen moesten wijken voor oud-roze gordijnen. Het is wel heel grappig dat ik precies de goede kleur als kant & klare gordijnen tegenkwam bij de Kwantum toen ik daar even binnenliep (want zit tegenover Albert Heijn). Bij H&M Home bestelde ik  oud-roze beddengoed en een fluwelen sprei in de kleur donker beige om het geheel niet te zoetig te maken.

collage-wisselen van kleur(3)
IMG_1647

Deze combinatie van kleuren komt niet zomaar uit de lucht vallen want ik realiseer me nu dat ik al een paar maanden tegen plaatjes op mijn moodboard zit aan te kijken in deze tinten.

wisselen van kleur-moodboard

Nadat ik terug kwam uit New York (deel 1 en deel 2) had ik even helemaal geen zin om iets in huis te gaan doen. Maar met het verven van deze muur en het wisselen van kleur ben ik weer helemaal op gang gekomen. Ik zit vol plannen en wil in ieder geval de bijkeuken aan pakken en misschien ook in de woonkamer een muur een andere kleur geven. Je ziet het binnenkort vanzelf voorbijkomen!

Wil je niets missen? Schrijf je in op mijn nieuwsbrief als je dat nog niet gedaan hebt en je ontvangt altijd bericht over mijn nieuwste blog.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: