Mijn leukste verfklussen van 2019

Nu het jaar praktisch voorbij is, wil ik graag mijn leukste verfklussen van 2019 met je delen. Om dat niet een ellenlange opsomming te maken (ik pak wel erg vaak de verfkwast) beperk ik mij tot die keren dat ik als een echte professional mijn werkmansoverall aantrok voor ik de klus begon. De aanschaf van zo’n overall kan ik je trouwens al gelijk als goede tip meegeven.

Verfklus in de tuin

Het voorjaar is voor mij altijd een periode dat ik weer volop aandacht aan mijn tuin wil besteden nadat ik die in het najaar en de winter met rust gelaten heb (verwaarloosd zou je het ook kunnen noemen). Om te beginnen  besloot ik de schutting achter in mijn tuin zwart te verven. De blog die ik daarover schreef ( Waarom ik een zwarte schutting wilde) riep heel wat reacties op wat ik super leuk vind, dus aarzel vooral niet als je aan het eind van deze blog een berichtje in de comments wil achterlaten

leukste verfklussen- zwarte schutting

Verfklus in de slaapkamer

Een volgende, best wel grote klus, waarbij ik mijn overall uit de kast trok was de make- over van mijn slaapkamer. Dat was één van mijn leukste verfklussen maar wel een heel pittige. Het is maar goed dat ik van de voren alles altijd veel makkelijker inschat dan het werkelijk is want anders zou ik nooit ergens aan beginnen (haha). Enfin na de nodige voorbereidingen en het verven van de wanden heb ik ook nog de houten vloer gegrey-washed. Vooral dat laatste was een kleverig werkje waarbij mijn overall goed van pas kwam. Maar uiteindelijk ben ik superblij met het resultaat! (Onthulling van slaapkamer make-over: groene oase van rust).

leukste verfklussen-makeover slaapkamer

Verfklus bij lieve vriendin

Nog niet zo lang geleden stond ik als een soort winterschilder (meer herfstschilder) bij mijn vriendin Jopie op de stoep met mijn overall in een plastic AH tas. Ik had aangeboden haar te helpen haar zolderkamer te transformeren van een lichtelijk treurige ruimte naar een blije, vrolijke kamer met strandhuis gevoel! (Mini makeover van zolderkamer). Dit heeft haar zo geïnspireerd dat zij daarna zelf haar woonkamer een super coole make-over heeft gegeven. Kijk, daar wordt ik nou blij van!

leukste verfklussen-zolderkamer

Verfklus bij Daan & Chadia

Mijn zoon Daan en zijn vriendin Chadia zijn zelf best handig en creatief maar altijd druk, druk, druk. A little bird (mijn dochter Sophie) vertelde me dat zij heel graag zouden willen dat ik de muren van hun eethoek kwam verven maar dat wilden ze niet vragen. Wat een onzin, natuurlijk kom ik! Dus op een zaterdagmiddag meldde ik mij (met overall) in Amsterdam Noord.

groene muur

De witte muren kregen een donker blauwgroene kleur (Oldtimer Rally ). Helaas was dit een kleur die niet in één keer dekte dus terwijl Daan en ik boodschappen deden voor het avondeten gaf Chadia de muren nog een tweede laag en daarmee veranderde de nogal saaie eethoek in een plek die zo uit een tijdschrift zou kunnen komen. Job well done!

Leukste verfklus- weg met witte muur
Zo zag de kamer eruit voor ik begon.
Groene muur
En zo een paar uur later 😀
Work in progress

Er was even een moment dat ik dacht dat ik thuis echt uit geverfd was maar ik verzon toch weer een leuk project! Ik heb een aanbouw aan mijn huis waarin in het voorste gedeelte de wasmachine en droger staan plus een grote (extra) koelkast. Het andere gedeelte is jarenlang- ik denk wel zo’n 15 jaar- mijn kantoortje geweest. Toen de kinderen uit huis gingen had ik opeens twee slaapkamers over en verhuisde ik met mijn kantoor naar boven. Daarna heeft dit kamertje een jukebox gehuisvest maar toen die verdween, werd het een rommelhok. Natuurlijk best handig zo’n plek waar je van alles en nog wat in stouwt waarna je gauw de deur dicht trekt. Maar erg lang kon ik dat niet aanzien dus ik maakte een make-over plan. Om het een beetje spannend te houden -ik sta tenslotte zo vaak iets op te knappen- gaf ik mezelf een extra uitdaging. Dit kamertje zou ik gaan verven en inrichten voor een mini budget! Maar daarover later meer in een volgende blog.

leukste verfklussen

Ben je benieuwd  naar het resultaat? Hou mijn blogs in de gaten of schrijf je in voor mijn nieuwsbrief (als je dat nog niet gedaan hebt) zodat je nooit meer mijn nieuwste blogs hoeft te missen!

2 reacties op “Mijn leukste verfklussen van 2019”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: