Verhuizing voorbereiden & meer

Zoals je weet als je mij al wat langer volgt, ga ik binnenkort verhuizen en mijn verhuizing voorbereiden is niet het enige waar ik druk mee bezig ben. In het nieuwe huis wil ik een aantal klussen laten doen vóór de meubels er in staan. Ik probeer de tijd dat ik even zonder huis zit zo kort mogelijk te houden dus ik heb een strak schema opgesteld. Als iedereen zich daaraan houdt zal ik 10 dagen bij Daan en Chadia gaan logeren wat ik helemaal geen straf vind (want schattige kleinzoon) en mocht het allemaal niet zo soepeltjes verlopen (waar ik niet van uit ga) dan zie ik wel weer verder. Als je je misschien afvraagt waarom ik niet eerst de klussen in mijn nieuwe huis laat doen en dan pas mijn oude huis verlaat: ik ga geen hypotheek meer nemen maar het nieuwe huis met de overwaarde van mijn huidige huis betalen, dus die overdracht moet eerst plaats vinden. Maar dat terzijde.

De verhuizing regelen

Ik heb het vinden van de juiste verhuizer systematisch aangepakt. Het is tenslotte bijna 29 jaar geleden dat ik voor het laatst verhuisd ben dus erg veel ervaring heb ik niet meer op dat gebied. Ik heb drie verhuisbedrijven (gevonden via mond op mond reclame en via reclamefolders in mijn bus) uitgenodigd om een offerte te maken. Daarbij heb ik niet alleen gelet op de prijs want die ontliep elkaar uiteindelijk niet zoveel maar ik heb vooral mijn gevoel gevolgd, iets wat je volgens mij altijd moet doen. Eén bedrijf sprak mij het meest aan door de manier waarop uitleg werd gegeven over de manier van aanpak en het was gewoon een aardige man. Ik heb besloten ook het inpakken door het verhuisbedrijf te laten doen en mijn spullen moeten 10 dagen opgeslagen worden. Dat is allemaal geregeld: 27 november komen ze inpakken en verhuizen en 8 december wordt alles op mijn nieuwe adres weer uitgeladen. Ik zal nu ook maar onthullen waar ik naar toe ga: naar Oosthuizen een heel leuk dorp (zo te zien) boven Purmerend en Edam.

Welke werkzaamheden laat ik eerst doen?

Zoals ik geloof ik al eerder heb laten vallen, wil ik het plafond op de begane grond laten stuken en verven. De wanden zijn mooi glad gestuukt maar het plafond niet en als ik dat nu niet laat doen gebeurt het waarschijnlijk niet meer. 1 december krijg ik ‘s middags de sleutel van mijn nieuwe onderkomen dus via Daan is er iemand geregeld die 2 december komt stuken (droogtijd 3 à 4 dagen) en 6 of 7 december komt witten. So far so good.

Verder wil ik op de eerste verdieping een andere vloer. Er ligt nu laminaat, op zich niets mis mee maar ik heb wat anders in gedachten. Toen ik mijn droomhuis nog niet gevonden had maar er alleen nog maar over fantaseerde (Hoe ziet mijn droomhuis eruit?) had ik het idee dat ik graag een gietvloer in huis zou willen hebben.

Floorify
PVC vloer in de kleur Oyster. Foto: Floorify

Nu ligt er in mijn nieuwe huis beneden een vloer van grote, grijze tegels die ik zelf waarschijnlijk niet bedacht zou hebben maar waar ik erg blij mee ben want het is een heel mooie vloer (met vloerverwarming). Even heb ik nog gedacht om dan boven een gietvloer aan te laten brengen maar de droogtijd daarvoor ik ongeveer 14 dagen wat in dit geval erg onhandig is. Ik koos uiteindelijk voor een alternatief dat een zelfde soort uitstraling heeft maar snel gelegd kan worden namelijk een PVC vloer van Floorify.

Floorify
De donkerste kleur (Oyster) is de kleur die ik heb gekozen.

Ik heb 3 gratis kleurstalen aangevraagd en gekozen voor de kleur Oyster. Daarna een vloerenwinkel in Purmerend gevonden waar ik super vriendelijk geholpen werd en omdat ik goed wist wat ik wilde, was alles zo snel geregeld dat ik amper tijd had om mijn koffie op te drinken. 3 en 4 december staan gepland voor het leggen van de vloer en het enige wat mij nog rest is iemand zoeken die vóór die tijd de laminaatvloer komt weghalen. Vroeger zou ik zo’n klus gewoon zelf gedaan hebben maar ik vind dat ik nu wel wat kalmer aan mag doen (haha).

verhuizing voorbereiden
De vloer bestelde ik bij ten Dam vloeren
in Purmerend.
Welke vervolgplannen heb ik?

Deze 2 klussen zijn duidelijk dingen die het best in een leeg huis uitgevoerd kunnen worden. Maar als ik er eenmaal woon dan ga ik pas echt los. Ik heb nog flink wat wensen maar zoals ik in één van mijn blogs beschreef, is het goed niet alles tegelijk te willen maar zou je eerst een huis op je in moeten laten werken (Do’s & don’ts bij het inrichten van je huis). Wat niet wegneemt dat ik alvast aan het nadenken ben over de badkamer.

verhuizing voorbereiden

Dat is een cleane, totaal wit betegelde ruimte met zwarte vloer en je begrijpt dat ik daar iets mee wil. Ik ga niets slopen, alleen maar dingen veranderen en toevoegen. Om te beginnen een zwart stalen douchewand en zwarte kranen. Ook wil ik nog een cool wastafelmeubel maar daar ben ik nog niet over uit.

verhuizing voorbereiden

En…. natuurlijk niet te vergeten, mijn favoriete styling tool: planten, heel veel planten! Op Pinterest vond ik volop voorbeelden van inspirerende badkamers.

badkamer met planten
Foto: Historias de casa
Verhuizing voorbereiden: what else?

Een verhuizing voorbereiden houdt natuurlijk niet op met het regelen van het verhuisbedrijf. Ondertussen blijf ik bezig met het uitzoeken van spullen die ik weg wil doen en te sorteren wat naar de kringloop kan en wat naar de stort. Eén van de projecten was het leegruimen van de schuur, samen met Daan.

houten schuur
Dit schattige schuurtje zal ik nog gaan missen.
verhuizing voorbereiden
Een bestelbus vol kwam er uit die schuur!

Het leegruimen van de schuur riep onmiddellijk herinneringen bij me op hoe dat zelfde schuurtje de doorslag gaf bij de aankoop van het huis waar ik nu al zo lang woon. Ik schreef er een blog over (Toen ik het schuurtje zag, was ik verkocht! ) wat tevens de eerste blog was die ik postte alweer ruim 3 jaar geleden.

Als ik straks in mijn nieuwe huis woon zal ik hopelijk weer voor jaren stof hebben om over te bloggen. Blijf je mij volgen? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief (als je dat nog niet gedaan hebt) en je blijft op de hoogte van mijn laatste blogs.

2 reacties op “Verhuizing voorbereiden & meer”

  1. Heel veel succes met de laatste loodjes Anita! Het zal zeker geen straf zijn om 10 dagen te gaan logeren. Alleen maar heerlijk en knus met elkaar! Ik ben heel benieuwd naar je nieuwe huis, het wordt vast prachtig als ik het allemaal zo lees. Ik blijf je graag volgen!
    Liefs, Ellie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: