Hoe doe je dat: verven met krijtverf? Q&A

Ik krijg regelmatig vragen binnen dus vond ik het hoog tijd worden om daar een serie Q&A’s aan te wijden!
Deze keer antwoord op de vraag hoe je het best iets kunt verven met krijtverf.

Hallo Anita

Ik heb vandaag 3 minitafeltjes gekocht maar die wil ik graag gaan verven met krijtverf! Wat kan ik nu het beste doen zodat de verf het beste dekt?

Groetjes Carolien

Hallo Carolien

Ik heb zelf al aardig wat geverfd met krijtverf. Na wat experimenteren met verschillende soorten gebruik ik het liefst Chalkpaint van Annie Sloan omdat je daarmee eigenlijk meteen aan de slag kunt zonder al te veel voorbereidende werkzaamheden (dat vind ik namelijk het minst leuke aan verven). Schoonmaken is genoeg, schuren en grondverven is niet nodig.  Die verf is redelijk dik, je kunt hem met een kwast opbrengen voor een wat nonchalanter effect of als je een glad effect wilt, kun je de verf met water iets verdunnen en een roller gebruiken. Afhankelijk van de kleur zijn waarschijnlijk wel 2 lagen nodig. Als de verf droog is kun je de tafeltjes een laag Clear Wax geven. Dat geeft een diepere kleur en bescherming. Als de tafeltjes intensief gebruikt worden kun je nog een tweede laag wax geven.

Verven met krijtverf

verven-met-krijtverf-Annie-Sloan

Mijn kennismaking met Chalkpaint was een klein potje in de kleur Lem Lem dat ik toegestuurd kreeg. Ik verfde daar in no-time (echt letterlijk no time!) een klein krukje mee.

Chalkpaint-Annie-Sloan-LemLem

Verder gaf ik twee doodgewone  witte lockerkasten van Ikea een industriële  look met Chalkpaint in de kleur Graphite (Krijtverf voor fantastische Ikea ‘hack’). Dit is met bijna 18.000 lezers één van mijn meest gelezen blogs!

IMG_9781 (1)

Daarna heb ik me helemaal uitgeleefd op een saaie houten kist. Ik was eerlijk gezegd zelf onder de indruk van het fantastische resultaat 😊 (Saaie kist werd super cool met Chalkpaint! )

verven-met-krijtverf-houten-kist

Vooruit… eentje nog: het kastje in de gang kreeg ook een make-over (Kastje kreeg wauw factor met Annie Sloan chalkpaint & paar uurtjes werk ). Verven met krijtverf werkt echt aanstekelijk. Bij mij tenminste wel: ik bedenk iets en ga gelijk met die verfkwast aan de gang (moet je wel de verf al in huis hebben natuurlijk).

kastje-verven-met-krijtverf

Ik hoop dat dat deze voorbeelden je inspireren en veel succes met je tafeltjes!

xxx Anita

🤔 Heb jij ook een vraag?  Je kunt mij HIER een berichtje sturen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: