🎈Hoera! Anitahome.blog is jarig 🎈

Mijn blog is jarig! Twee jaar geleden schreef ik mijn eerste Anitahome.blog. Nou ja, iets meer dan 2 jaar geleden: op 22 juni 2017 om precies te zijn. Toen ik het schuurtje zag, was ik verkocht!

IMG_2234

Ik weet niet meer hoe ik er toe kwam om Anitahome.blog te beginnen. Volgens mij omdat Sophie zei: mam waarom begin je niet een blog? Sophie had zich rond die tijd in het avontuur van het online ondernemerschap gestort (SoVschoice.com) maar voor mij was het on-line delen van mijn passie nog een onontgonnen gebied.

Wat is mijn passie?

Als je het woord passie google komen er woorden tevoorschijn als: hartstocht, hartstochtelijke liefhebberij en grote liefde voor iets. In mijn geval is dat alles wat met wonen te maken heeft. Als klein kind fantaseerde ik al hoe ik een onooglijk schuurtje zou kunnen omtoveren tot een gezellige speelplek voor mij en mijn vriendinnetjes (het bleef bij fantasie) en vanaf dat ik mijn eerste eigen huis had, ben ik hartstochtelijk aan de gang gegaan met allerlei woonideeën. Dat brengt mij ook meteen op mijn visie op interieur: iedereen kan leuk wonen of je nu veel of weinig te besteden hebt. Het huis van mijn toenmalige vriend en mij was een prachtige 19e eeuwse bel-etage en souterrain (dat geluk hadden we wel) maar het was echt een opknapper en we hadden geen geld te makken. We leefden allebei van een studiebeurs en als ik me goed herinner was dat voor mij 350 gulden in de maand. Ik herinner me nog dat ik altijd en eeuwig met een verfkwast in mijn hand stond (een paar potten verf konden er wel af) en op het Waterlooplein een geweldige chaise longue had gescoord voor weinig geld. Met weinig geld lukte het mij toch mijn droomhuis te creëren!

anitahome.blog-mini hartenkussen Ikea
Om mijn passie te illustreren ging op zoek naar een hartje ergens in huis. Het enige dat ik kon vinden was dit mini hartje (Ikea) wat op een plank vol rare dingetjes staat in mijn boekenkast😀
Creativiteit en een beetje durf

Op dit moment, heel wat jaren en verschillende huizen verder, doe ik eigenlijk nog precies wat ik toen deed. Ik heb gelukkig meer dan 350 gulden in de maand te besteden😉  maar nog steeds vind het het aller inspirerends om zelf iets op te knappen (lees verven) en op zoek te gaan naar iets bijzonders op een rommelmarkt of in een kringloopwinkel. Hoewel ik het geld heb om iets nieuws/duurs te kopen en dat soms ook wel doe, gaat er voor mij niets boven schatzoeken op rare rommelplekken.

IMG_1031

Inrichten is voor mij mijn creativiteit en fantasie aan het werk zetten en als ik een idee heb het gewoon doen. Wil ik een muur een andere kleur geven? Ik koop een pot verf en ik doe het. Valt het tegen (wat gelukkig zelden gebeurd) dan doe ik het gewoon opnieuw. Iets moeilijker misschien als je een partner hebt waar je rekening mee moet houden, maar toch. Heb je een iets minder op hol geslagen fantasie dan ik en vind je het moeilijk om te bedenken wat leuk is? Kijk dan heel veel plaatjes (Pinterest, tijdschriften) of bezoek leuke woonwinkels ook al koop je er niets en kijk goed om je heen. Of…beter nog (haha) blijf mijn blogs lezen en laat je inspireren door wat ik allemaal uitspook op woongebied!

anitahome.blog-werkplek

Mijn best gelezen blogs

Dat mijn DIY projecten voor veel mensen een bron van inspiratie zijn, kan ik zien aan hoe vaak sommige van die blogs gelezen worden. De absolute toppers op dat gebied zijn de volgende twee blogs met beide ruim 18.000 lezers: Hoe doe je dat: zo’n dichte fles met planten maken? en Krijtverf voor fantastische Ikea ‘hack’.

anitahomeblog- bottlegarden
Mijn bottle garden is ruim een jaar later uitgegroeid tot een bottle oerwoud! Die leuke wijnkoeler op standaard trouwens is één van mijn befaamde thriftshopfinds.
anitahomeblog-ikea hack-annie sloan chalkpaint
Een gewone witte Ikea locker kreeg een nieuw jasje met Annie Sloan chalkpaint.

Verder deelde ik dit jaar onder andere een kleine verbouwing van de gang en een make-over van mijn slaapkamer. Op dit moment ben ik minder bezig met nieuwe ideeën voor binnen en ben ik vaker in de tuin te vinden. Zo’n tuin als ik heb, is niet bepaald onderhoudsvrij (Dagboek van een tuingek) maar ik vind mijn tuin vooral een plek om te relaxen, een boekje te lezen en alleen maar te genieten.

anitahomeblog-tuinstoelen
Wat staat er dit jaar op het programma?

Wat Anitahome.blog dit jaar verder nog gaat brengen? Ik moet je het antwoord eerlijk gezegd schuldig blijven. Mijn ideeën komen meestal spontaan aanwaaien dus ik heb geen keurige planning. Wat ik wel weet en waar ik me erg op verheug (maar dat heeft niet met het onderwerp ‘wonen’ te maken) is mijn geplande reis naar New York eind augustus. Ik wil daar zeker meer over gaan delen want elke reis is een bron van inspiratie dus ook van wooninspiratie. In dit geval is het extra spannend omdat ik iets doe wat echt uit mijn comfortzone is! Ik ga namelijk alleen op stap. Ik ben nooit eerder alleen op vakantie geweest maar de omstandigheden waren dit keer gewoon zo dus ik ga ervoor! Ik ben er van overtuigd dat als je nieuwe dingen probeert er ook nieuwe dingen op je pad komen!

anitahome.blog-reis naar New York

Maar even terug naar mijn jarige Anitahome.blog. Zijn er onderwerpen die jij graag terug zou zien in mijn blog? Laat het mij weten! Je kunt een berichtje achterlaten in de comments of mij hier een bericht sturen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: