Hoe een vastgelopen DIY project mij inspireerde!

Een vastgelopen DIY project gaf mij de inspiratie eens een andersoortig onderwerp met je delen. Hoe dat zo: hoor ik je denken. Wonen is toch je passie? Dat is ook zo en ik deel graag al mijn persoonlijke verhalen op dat gebied: een nieuw DIY project, hoe mijn tuin groeit en bloeit of hoe ik leuke dingen vind in de kringloop. Ik had ook weer een nieuwe blog op de planning staan: dit keer dus dat DIY projectje dat ik even dacht te fixen en er dan leuk een blog aan te wijden. Dat liep anders: wat ik dacht in een middag voor elkaar te krijgen blijkt nu meer dan twee weken in beslag te gaan nemen. Die hou je dus nog te goed van me.

vastgelopen DIY project
Hier ben ik lekker bezig, nog nietsvermoedend van wat mij te wachten staat.

Soms moeten dingen lopen zoals ze lopen, nou ja eigenlijk ben ik van mening dat dingen altijd lopen zoals ze bedoeld zijn te lopen. Nu ik dus zonder nieuw onderwerp voor mijn blog zit had ik ervoor kunnen kiezen gewoon een weekje over te slaan maar dit leek mij een goede aanleiding om mijn blog eens een andere invalshoek te geven. Natuurlijk blijf ik van alles delen over ‘wonen’, dat zit gewoon in mijn bloed en ik heb ook alweer allerlei leuke nieuwe ideeën op dat gebied. Maar ik wil ook graag zo nu en dan schrijven over andere dingen die mij inspireren in de verwachting dat die jou wellicht ook zullen inspireren. Zoals mijn reis naar New York die op de planning staat en vandaag over een belangrijke beslissing die ik genomen heb.

Jump and the net will appaer

Jump and the net will appaer

Ik heb namelijk besloten mijn ‘echte’ baan als makelaar dit jaar te beëindigen. Ik heb er onderhand de leeftijd voor maar that’s not the point. Het geeft mij niet meer het plezier en de voldoening die het mij lang wel gegeven heeft dus hou ik ermee op. Dat was een beslissing die goed voelde maar waar ik wel even over moest nadenken. Ik heb ruim 30 jaar gewerkt als zzp-er en heb niet echt een super riante oudedagsvoorziening opgebouwd. Ik heb wel spaargeld op de bank maar ik ben van plan 100 te worden 😀 dus dat ga ik niet redden met die centjes. Maar heel mijn leven heb ik gehandeld vanuit het motto: jump and the net will appaer. Ik heb de vaste overtuiging dat er spannende nieuwe dingen op mijn pad gaan komen en ik altijd op de een of ander manier geld zal verdienen.

De moraal van dit verhaal

IMG_E2159

Ik zou je willen meegeven dat het super belangrijk is je gevoel te volgen in de keuzes die je maakt. In mijn leven heeft dat tot nu toe in ieder geval goed gewerkt en het zal ook blijven werken. Er komen natuurlijk wel eens belemmerende overtuigingen bij me boven om dat niet te doen (mijn gevoel volgen) maar daar probeer ik geen gevolg aan te geven. Er is één belemmerende overtuiging waar ik zeker geen gevolg aan geef en dat is mijn leeftijd! Leeftijd  zal niet zo’n interessant onderwerp voor je zijn als je nog ergens tussen de 25 en 44 jaar bent zoals de helft van mijn audience (zegt Google analytics).  Maar dat betekent dat de andere helft van mijn lezeressen ergens tussen de 44 en 65 is (en 6 % nog ouder). Laat ik maar eens onthullen hoe oud ik dan ben hoewel ik daar een enorme weerstand tegen voel want je wordt meteen in een hokje geplaatst. Maar goed, daar gaat ie dan: ik ben 69! Mijn leeftijd heeft mij nooit weerhouden iets wel of niet te doen. Op mijn 54e ging ik na 30 jaar als mode-en woonstyliste gewerkt te hebben nog een makelaarsopleiding volgen en begon een eigen makelaarskantoor. Twee jaar geleden (ik was toen 67) bedacht ik opeens dat ik maar eens moest gaan hardlopen (had ik nog nooit eerder gedaan, had er zelfs een hekel aan) en ben gaan trainen om mee te doen aan de Dam tot Damloop (16 km).

Amsterdamse bos
Ik begin elke ochtend in het Amsterdamse Bos: wandelend of hardlopend.

Ik ben ondertussen aan het fantaseren over wat ik ga doen als ik stop met mijn makelaardij (stilzitten is natuurlijk totaal geen optie voor mij). Ik zou best nog een keer willen verhuizen, hoe mooi ik nu ook woon. Het zou zo leuk zijn om weer opnieuw een huis in te richten en helemaal naar mijn zin te maken. Verder fantaseer ik ook over een vakantiehuisje wat ik helemaal leuk kan maken en kan verhuren en ik wil  graag meer reizen. Ik hoorde pas een mooie uitspraak van Bob Proctor: ‘If you can see it in your mind, you will hold it in your hand’. Ik blijf er voorlopig dus lustig op los fantaseren!

Kamerplant
Terwijl aan mijn meeste fantasieën wel een prijskaartje hangt, kan ik ook gewoon heel gelukkig worden van een plant die ik voor € 3, 50 bij Albert Heijn vond. Kijk wat een schoonheid!

Heb jij opmerkingen, gedachtes of inzichten die je graag deelt? Laat dit achter in de comments of deel het via Facebook.

8 reacties op “Hoe een vastgelopen DIY project mij inspireerde!”

 1. Je bent een Power Women, en er komt zeker wat op je pad met zoveel creativiteit zijn er genoeg mogelijkheden 😘

 2. Wat een fijn persoonlijk verhaal . Ik ben een leeftijdsgenoot en lees het op precies het goede moment. Dank je wel en veel succes!

 3. Anita, bedankt voor deze persoonlijke post met ons te delen. Ik ben zeker dat met je creativiteit, energie en positieve vibes er een leuke opportuniteit je pad gaat crossen.
  En wat je leeftijd betreft, er zijn zoveel clichés in trant van “het zit tussen de oren”, “je bent zo oud als je je voelt” enz.
  Iedereen heeft betere en slechtere dagen, maar als ik naar je foto’s kijk, lijk je energie van een 30-er te hebben, maar wel met wijsheid van je eigen leeftijd. Niet te verslaan gewoon!

  • Wat een lieve reactie Marta! Ik voel me inderdaad veel jonger dan ik ben maar ben ook blij met de levenslessen die ik in de loop van de jaren heb geleerd.😘

 4. Je blog net ontdekt en je inspireert me nu al. 3 jaar geleden gescheiden, heb een dochter van 13 en woon sinds 2 jaar terug in het appartement dat ik met mijn ex-man deelde (dicht bij Antwerpen). Mijn droom was altijd om aan de Belgische kust te gaan wonen (ik kom daar al vanaf mijn geboorte en heb daar ook een stacaravan) maar heb nu besloten om tegen september 2020 te verhuizen naar hier en mijn nieuwe woning/appartement gezellig in te richten. Hopelijk vind ik iets (hoeft niet groot te zijn) dat ik volledig kan inrichten naar eigen smaak. Hier haal ik alvast toffe ideeën. Hoop er in de toekomst nog veel op te doen. Follow my dream!

  • Hallo Daisy, Wat mooi om te lezen dat mijn blog je inspireert en dat je je droom gaat waarmaken! Ik aarzelde eerst om zo een persoonlijke blog te delen maar ik ben blij te merken wat een mooie reacties dat oplevert! Ik hoop (nee ik weet zeker) dat je een leuke nieuwe woning gaat vinden en ik hoop dat mijn blogs je op weg zullen helpen met leuke ideeën. Succes xxx Anita

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: