5 x wauw factor voor je interieur

Leuke & makkelijke tips voor die speciale wauw factor voor je interieur!

Herken je het gevoel? Je hebt je best gedaan qua styling van je interieur, je bent best tevreden met je inrichting, alles fris geverfd, misschien wel een nieuwe bank of stoel maar toch…Je mist nog iets. Je wilt van: ‘Wat een leuk huis heb je ’ naar: ‘ WAUW, WAT EEN SUPERCOOL HUIS IS DIT!’ Geef je huis een extra boost en laat je inspireren door de volgende tips voor die speciale WAUW factor voor je interieur.

WAUW FACTOR # 1
Spiegel, spiegel aan de wand

Een spiegel geeft letterlijk en figuurlijk een extra dimensie aan je kamer, hij geeft diepte en weerkaatst het licht. En…hij kan natuurlijk een geweldige eyecatcher zijn of je nu voor een mooie, antieke spiegel kiest (al of niet verweerd) of een trendy, strakke, moderne. That’s up to you!

Grote spiegel HK Living
Boogvormige spiegel HK Living.

Ik kreeg jaren geleden een oude, donkerbruine spiegel die ik mat wit geverfd heb en die nu boven de schoorsteen hangt. Dit is toevallig ook het donkerste plekje in de kamer dat nu dankzij de spiegel extra licht  krijgt. Denk eraan dat  alles  wat voor de spiegel staat, ook weerspiegeld wordt, dus zorg dat dat het aanzien waard is.

antieke spiegel
Donkere, houten spiegel kreeg een fris wit ‘jasje’.

Een strakke, moderne spiegel past eigenlijk overal. Zoals hier in combinatie met een vintage kast en donkere muren (Combineer vintage en fonkelnieuw tot een unieke woonstijl).

Grote spiegel
Deze zwarte spiegel (Ikea) kun je zowel horizontaal als verticaal ophangen.

Als je ervan houdt (en ik hou er van) dan kun je ook kiezen voor een oude, verweerde spiegel. Deze spiegel in mijn badkamer vond ik ooit op de vlooienmarkt in Brussel en zoiets zou ook in een supermoderne badkamer passen en daar voor extra sfeer zorgen.

IMG_2590

Tot slot: als je geen gaten in de muur wilt boren of als je hebt gekozen voor een supergrote spiegel dan kun je die ook gewoon op de vloer zetten. Weinig moeite, groots effect!

grote spiegel
Mijn dochter Sophie kocht deze supergrote spiegel bij Loods 5.
WAUW FACTOR #2
Maak een statement met behang

Ik vind eerlijk gezegd behangen iets meer werk dan gewoon een verfroller pakken maar dat neemt niet weg dat je met behang heel mooie resultaten kunt bereiken. Ik ging dus enige tijd geleden de behang ‘uitdaging’ aan: mijn kamer heeft namelijk een donkere, beetje ‘dooie’ hoek, ingesloten tussen een muur en de schoorsteen. Ik had al allerlei kleuren verf uitgeprobeerd in die hoek maar dat werd toch de donker dus koos ik op een gegeven moment voor fotobehang met een raam.

wauw factor voor je interieur
Als de zon naar binnen schijnt, denk je even dat het een echt raam is maar het is behang (VTWonen, helaas niet meer te koop).

Als je een beetje lef hebt kun je er ook voor kiezen om een muur te behangen met een super opvallend behang zoals bijvoorbeeld dit Underwater Jungle behang.

behang kek amsterdam
Underwater Jungle behang van Kek Amsterdam.

Zie je toch op tegen het behangen van een hele muur dan kun je altijd nog je toevlucht nemen tot een bijzondere behang cirkel. Een cirkel op de muur plakken is nog te overzien! Dit ornament lijkt gemaakt van gips, zo echt ziet het eruit. Normaal gesproken zie je dit soort ornamenten  op het plafond maar hoe cool staat dit op de muur!

wauw factor voor je interieur

Behangcircel Ornaments van Kek Amsterdam.

WAUW FACTOR # 3
Urban jungle

Een verzameling planten is een echte wauw factor voor je interieur en een ultieme sfeermaker in huis. Ik bedoel dan dus niet wat potjes op de vensterbank maar meer het tropische jungle gevoel. Combineer grote en kleine planten, hang ze op en zet ze neer, het liefst in groepen bij elkaar. Als je niet echt groene vingers hebt, kies dan voor makkelijke planten zoals cactussen en vetplanten (Planten waar je geen (of weinig) omkijken naar hebt). Leef je uit, het effect is grootst en de kosten vallen mee.

wauw factor voor je interieur
Als je mijn kamer binnenkomt wordt je oog automatisch naar deze plantenhoek getrokken.
planten in huis
Sfeervolle hoek met mooie grote planten in het prettige, rustige huis van Inge (Huis vol goede energie: binnenkijken bij Feng Shui styliste Inge).
WAUW FACTOR # 4
Maak verzamelingen

Zoek eens alle spulletjes bij elkaar die belangrijk zijn voor je, dingen die herinneringen oproepen, gekregen zijn van een geliefde, zelf gevonden of zelf gemaakt zijn of meegenomen van vakantie en zet dat allemaal bij elkaar. Dicht bij elkaar, vooral niet verspreid door het hele huis. Combineer er lustig op los, wees vooral niet bang en met wat schuiven, passen en meten, kunnen de meest uiteenlopende spullen toch een soort samenhang krijgen en creëer je een heel persoonlijke wauw factor voor je interieur.

wauw factor voor je interieur
Moeiteloos weet Mirjam de meest uiteenlopende dingen tot een mooi stilleven te maken (Weird & wonderful interieur: binnenkijken bij Mirjam).

Je kunt het ook wat rustiger houden en bijvoorbeeld een verzameling mooie (vintage) vazen bij elkaar zetten.

vintage vazen
Deze witte vintage vazen komen mooi uit tegen de donkere muur in mijn huis.

Een heel leuke manier om van verschillende spulletjes een samenhangende verzameling te maken is om ze onder glazen stolpen te zetten.

glazen stolpen
Sommige glazen stolpen vond ik op de rommelmarkt en andere bij o.a. Ikea.

Als je mooi serviesgoed hebt kun je dat ook als een verzameling ‘tentoonstellen’ in een open kast.

HK Living
Serviesgoed van HK Living.
WAUW FACTOR # 5
Kunst aan de muur

Dat kan Kunst met een grote K zijn (gekocht in een gallery of geleend via een Kunstuitleen), een oud schilderij van de rommelmarkt of een familie erfstuk. Maar er is ook niets mis mee om te kiezen voor een mooie poster.

wauw factor voor je interieur
Boven mijn bed hangt deze print op hout van Kek Amsterdam.

Ik vind het erg leuk om  verschillende posters, prenten en/of schilderijen bij elkaar te hangen en zo een gallery wall te maken.

wauw factor voor je interieur
Verschillende ingelijste posters van HK Living.

Ik zelf ben zo’n type die altijd op zoek is naar wall art in kringloopwinkels en op rommelmarkten en ik heb daar een mooie collectie van gemaakt naast mijn trap naar boven.

IMG_5311

Ik ben benieuwd: welke tip vind jij het meest ‘WAUW’?😉 Of heb jij zelf ook een super tip? Ik hoor graag van je!

 

6 reacties op “5 x wauw factor voor je interieur”

    • Hall Patricia, die rand heb ik zelf op de muur geplakt. Het is een rand van een soort piepschuim (het zou natuurlijk echt gips kunnen zijn) en ik heb dit inderdaad goud geverfd. x Anita

  1. Hallo Anita hier een kleine reactie op je leuke tips om iets te veranderen. Ik vind de collectie onder de trap heel leuk.
    Gr. Wil

    • Hallo Wil,
      Dank je, ik vind het zelf ook nog steeds een leuke verzameling en het verveelt niet zelfs als ik 100 x per dag die trap op en af loop (haha) x Anita

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: