Mijn werkkamer: de eerste kamer in het nieuwe huis die ‘af’ is

Laat ik beginnen te zeggen dat bij mij een kamer nooit helemaal ‘af’ is. Wel voor the time being maar waarschijnlijk zal ik in de loop van de tijd weer iets veranderen. Maar goed, de allereerste kamer die voor nu af is, is mijn werkkamer. Toevallig? Ik heb er niet bewust over nagedacht maar ik denk niet dat het helemaal toevallig is. Mijn werkkamer is de plek waar ik heel graag ben. Ik zit daar lekker achter mijn laptop te werken en nu de winkels dicht zijn ook on-line te shoppen. Meestal potten verf, spullen van de bouwmarkt en zo nu en dan wat moois voor in huis.

De luxe van een eigen werkkamer

Een werkkamer is eigenlijk pure luxe, ik kan ook beneden in de kamer gaan zitten met mijn laptop. Vroeger toen de kinderen nog klein waren, vluchtte ik geregeld naar mijn werkkamer (een heel klein kamertje destijds) om even rustig iets te kunnen doen. Maar de kinderen zijn volwassen en al jaren de deur uit. Nu is het vooral een kamer waar ik helemaal omgeven ben met boeken en dierbare spullen. Bovendien is het een heel lichte kamer op het zuiden met mooi uitzicht over de weilanden.

Mijn werkkamer
Mijn werkkamer

Zoals je in één van mijn eerdere blogs kon lezen was mijn werkkamer toen ik hier net woonde, juist de kamer waar het de grootste chaos was. Vol dozen en de enige kamer met behang op de muur. Dat behang ging er als eerste af en daarna verfde ik de muur waar mijn boekenkast tegenaan kwam. Enfin dat kun je allemaal nalezen in die eerdere blog.

Mijn werkkamer
Nog even een voor- en na foto.

Vloer in mijn werkkamer

De allereerste stap in het veranderen van deze kamer vond plaats voor ik ging verhuizen. Het laminaat dat op deze verdieping lag werd weggehaald en maakte plaats voor een vinyl tegelvloer met betonlook van Floorify.com in de kleur Oyster. De vloer is ook waanzinnig netjes gelegd door ten Dam vloeren, de firma waar ik hem bestelde.

Cane Corso
Nera houdt mij graag gezelschap

Welke kleuren gebruikte ik?

De kleuren die ik in de woonkamer heb toegepast, heb ik ook in mijn werkkamer gebruikt. De muur met boekenkast kreeg de kleur Fading Horizon, één muur de kleur Stylish Pink en de andere twee muren Brave Ground. Die laatste is een heel warme, rustige kleur. Hoe langer ik er naar kijk, hoe blijer ik ervan word. Het is ook de Flexakleur van 2021 maar over het algemeen ben ik niet zo bezig met trendkleuren. Ik volg liever mijn gevoel.

De kleur op de muur is Brave Ground. De schilderijplank verfde ik mee in dezelfde kleur.
Mijn agenda is ‘getekend’ door de tijd. Ik kreeg hem bij de geboorte van Daan die binnenkort 34 jaar wordt. Deze is mij zo dierbaar dat ik nog steeds een papieren agenda gebruik terwijl ik voor de rest zoveel mogelijk digitaal doe.

Voor welke raambekleding koos ik?

Nadat ik eruit was welke kleur de muren kregen bestelde ik de top down bottom up plisségordijnen bij Veneta.com. Deze worden op maat gemaakt maar ik had ze toch erg snel in huis (voor meerdere ramen besteld). De kleur Dove past heel mooi bij de kleur van de muur en het prettige van deze raamdecoratie is dat ik bij felle zon het bovenste gedeelte kan laten zakken zonder dat ik gelijk mijn uitzicht hoef te missen. Ik postte al eerder een blog over deze handige plisségordijnen die ik op meerdere plekken in huis heb.

Uitzicht in mijn werkkamer

Weg met de storende radiator

De volgende stap was het verbergen van de witte radiator die wel erg afstak bij de mooi op elkaar afgestemde kleuren van vloer, muur en raambekleding. De metalen radiatorbekleding van Sentimo.nl is een mooie manier om een lelijke radiator te verbergen, Deze op maat gemaakte radiatorbekleding kun je heel makkelijk zelf in elkaar zetten en bevestigen. Ik bestelde eerst verschillende gratis kleurstalen en koos uiteindelijk voor de kleur RAL 7006, en net iets donkerder tint dan de muren en als afwerking de classic look.

Sentimo radiatorbekleding
Nera was ook erg nieuwsgierig hoe ik deze radiatorbekleding in elkaar ging zetten. Dat ging snel en makkelijk. Eenmaal in elkaar gezet,schuif je hem over de radiator heen en supersterke magneten houden hem op z’n plaats.
Mijn werkkamer

Weird & wonderful

Nu had ik nog één wens en dat was een vitrinekast. In mijn vorige werkkamer had ik een oud, houten ‘rariteiten kabinet’ vol met de meest uiteenlopende weird en wonderful spulletjes. Omdat deze kast weggedaan was, stonden al deze snuisterijen nog in dozen op zolder. Na urenlang rondstruinen op internet (ik zie veel liever spullen in het echt) vond ik een zwart metalen vitrinekast bij Woonexpress.nl. In eerste instantie leek het mij superhandig dat deze kast gemonteerd geleverd werd zodat ik niet zelf aan de slag hoefde. Maar toen de kast binnenkwam, realiseerde ik mij dat ik in mijn eentje dat gevaarte nooit naar boven kreeg. Gelukkig kwam die dag mijn zoon langs en hebben wij met enige moeite de kast naar boven gekregen. Het inruimen was een leuk werkje. Al die spulletjes die weer door mijn handen gingen. Naast de dingen die ik erfde van mijn ouders, kocht ik ook veel op antiek- en rommelmarkten en ik weet nog precies waar en wanneer.

Mijn werkkamer
weird & wonderful
wunderkammer

Gedeelde eerste plaats

Het is wel grappig om te vertellen dat mijn werkkamer de eerste plaats deelt met… mijn wc. Terwijl ik wachtte op het leveren van een aantal spullen voor mijn werkkamer, verfde ik ondertussen de wc, die net als alles in huis, heel erg wit was. De muren boven de witte tegels werden mat zwart geverfd (Praxis) en met de nodige aankleding is dit kleinste kamertje in huis ook het aanzien waard geworden.

w.c. met zwarte muren

Tot slot

Voor het geval je denkt dat ik niets anders doe dan met een verfkwast zwaaien: ik geniet ook erg van het buitenleven. Ik loop elke dag minstens een uur met Nera en een paar keer per week ren ik een rondje door de polder.

polderlandschap

Shop the look

Click door op de tekst 😀

Vitrinekast

Zwart metalen vitrinekast van Woonexpress.nlSchilderijplank Ikea


Vind een wisselend aanbod van vintage vazen ( plus serviesgoed en glaswerk) op Tablejoy.nl

Mijn blog kan enkele affiliate links bevatten . Dat betekent dat als je het artikel via mijn link besteld ik daar een kleine vergoeding voor krijg (uiteraard zonder dat jij meer betaalt). Vanzelfsprekend deel ik alleen artikelen die ik zelf ook hartstikke leuk vind!

9 reacties op “Mijn werkkamer: de eerste kamer in het nieuwe huis die ‘af’ is”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: